ALLER HUSET

Opdateret 03.08.17 |
Af:
Nanna-Rose R. K. Broch

Foto: Lars Kaae

Aller Huset på Kalvebod Brygge markerer spidsen af Havneholmen med sin trekantede, let krumme form, som spejler vand og by i den imponerende facade i glas og granit. Bygningen er designet af PLH Arkitekter og faciliterer rammerne om Aller Koncernens kreative og dynamiske arbejdsmiljø.

“Hvis man sætter sig ned igen om 10 år og måler effekten [af bygningens værdi], hvis man i øvrigt kan, så tror jeg, man vil sige, at det var alle pengene værd.”
Direktionsmedlem i Aller Media

IDENTITET & LIVSKVALITET

Aller Koncernens overflytning til Aller Huset har givet virksomheden et arkitektonisk mulighedsrum, hvor medarbejderne oplever øget vidensdeling og produktivitet samt styrkede arbejdsrelationer. Internt i virksomheden opleves et nyvundet tilhørsforhold og en stolthed over virksomhedens identitet. Det viser en Ph.D-afhandling fra 2011, udarbejdet af Rune Thorbjørn Clausen, der har været ErhvervsPh.D.-studerende hos PLH Arkitekter, tilknyttet Center for Ledelse i Byggeriet på Copenhagen Business School. Interne evalueringer har desuden vist, at husets brugsværdi er helt i top.


"Det, analyserne pegede på, er, at bygningen allerede har værdi som en dispositionsmæssig egenskab og som mulighedsrum. Medarbejdernes indtog gør, at bygning og medarbejdere sætter sig i relation til hinanden, så bygningen kommer til at spille en rolle i medarbejdernes værdiskabelser."
Clausen, R. T. 2011, side 169.

BRANDING

Aller Husets arkitektoniske udformning har inspireret til en række udadvendte events, såsom modeshows, vinsmagning og debat-arrangementer, som har styrket virksomhedens image og kommunikation med omverdenen. Derudover har huset bidraget til en ny og styrket fortælling om koncernens identitet og, i kraft af virksomhedens værtsrolle, skabt en styrket fællesskabsfølelse. Det viser Ph.D-afhandlingen udarbejdet af Rune Thorbjørn Clausen fra 2011.

"Aller Huset kan i den forbindelse anskues som et eksempel på, at en bygning spiller forskellige roller i medarbejdernes projekter og aktiviteter, og disse roller kan, som analyserne viser, understøtte organisationen, dens brand, dets produkter og eksterne relationer."
Clausen, R. T. 2011, side 175.

Aller Huset, PLH Arkitekter. Foto: Lars Kaae.
Foto: Lars Kaae

OM PROJEKTET

Efter 100 år i et lukket murstensbyggeri med lange korridorer og cellekontorer i Valby, er virksomheden flyttet ind i de nye omgivelser. Huset er et godt eksempel på, hvordan bygninger kan støtte brugernes specifikke behov og skabe muligheder for ny aktiviteter, der skaber ny og førhen uerkendt værdi. Efter overflytningen har koncernens medarbejdere oplevet øget vidensdeling, innovation og produktivitet, samt et nyvundet tilhørsforhold og stolthed over virksomhedens identitet.

Læs mere om Aller Huset på PLH Arkitekter's hjemmeside her