Villa Wood

Dato 02.01.23 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Adam Mørk

I Brønshøj blandes traditionelle og moderne byggeteknikker for at skabe en unikt tilpasset og klimavenlig familiebolig. Det betyder blandt andet, at husets tre etager er opført i massive træelementer, og at bygningsdele kan genanvendes efter boligenslevetid.

Husets tre etager er designet og bygget i træ som det primære materiale - fra CLT-elementer i konstruktionen, lyst ludbehandlet træ, der beklæder de indre vægge, gulve og lofter og fyrretræsfacader behandlet efter shou sugi ban-metoden. En gammel japanske metode, hvor man afbrænder overfladen i træet, for at beskytte materialet og minimere behovet for vedligeholdelse.

"Med træelementerne kan huset designes og produceres i uendelig mange versioner, så det passer til den enkelte familie." Morten Rask Gregersen, Partner, NORD Architects, 2022

Huset er designet ved hjælp af digitale værktøjer, der nemt giver mulighed for at tilpasse en planløsning til de enkelte brugeres behov. Træelementerne er præfabrikerede - det betyder, at huset effektivt og hurtigt kunne samles, og at elementerne igen kan adskilles og genanvendes, når bygningen har udtjent sin levetid.

For at reducere boligens energiforbrug, er stuen og køkkenalrummet orienteret mod sydvest med store vinduespartier. Det giver mulighed for at udnytte solens stråler til at opvarme de primære rum og drage nytte at det naturlige dagslys.

Foto af Villa Wood