Villa Arrondi

Dato 02.01.23 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Frier Architecture

På en skråning midt mellem havet og skoven ligger den skulpturelle Villa Arrondi. Et enkelt ydre får landskab og villa til at smelte sammen, mens boligens indre byder på unikke detaljer og kompromisløse materialevalg.

Det lille hus på 88 m2 ligger helt uforstyrret med direkte kontakt til skoven og kig til kysten. Facaderne er beklædt med træ, som er brændt efter den japanske metode til træbeskyttelse, shou sugi ban. Det gør skovvillaens facader mere modstandsdygtige overfor ild, råd og insekter og giver en holdbarhed på op til 80 år.

"Villa Arrondi er et lille gennemført hus med mange unikke detaljer. Vi har måttet være modige undervejs i materialevalg og løsninger. Men står i dag med et helt særligt hus, som vi er sikre på, vores familie og venner vil værdsætte langt ud i fremtiden." Bygherre, 2022

Udtrykket arrondi kommer fra ballettens verden, hvor det beskriver en elegant, afrundet bevægelse. Det afspejles i husets indre, hvor kurvede former omfavner boligens rum.

Huset har et gennemgående terrazzogulv, som er udviklet særligt til Villa Arrondi. Det er produceret af overskudsmateriale fra en lokal produktion af stenplader og fliser, og er et inspirerende eksempel på, hvordan byggeaffald kan genanvendes som en værdifuld ressource. Det slidstærke gulv har en lang levetid, og giver samtidig boligen en æstetisk kvalitet, som skaber en helt særlig stemning. Materialet forbinder huset til sine omgivelser i skoven, og giver brugerne lyst til at gå på opdagelse i naturstenenes imponerende form og farvespil.

Foto af Villa Arrondi