AALBORG HAVNEBAD

Opdateret 26.07.22 |
Af:
Nanna-Rose R. K. Broch

Foto: JWH Arkitekter

Aalborg Havnebad er placeret med under 100 meter til byens centrum i sammenhæng med Jomfru Ane Parken. Området tilbyder mange forskellige aktivitetsmuligheder, såsom kajakudlejning, sauna, udkigstårn og klatrevæg. Bag designet af havnebadet står JWH Arkitekter. Havnebadet er en del af en helhedsplanen for Aalborg Havnefront lavet af C.F. Møller Arkitekter.

Brugerne oplever en høj grad af tryghed og vurderer, at havnebadet har en høj brugervenlighed og aktiverende rammer. 88% af de adspurgte i en brugerevaluering foretaget i 2015 er tilfredse eller meget tilfredse med havnebadet.

TILGÆNGELIGHED & TRYGHED

I en evaluering foretaget af NIRAS i 2015 vurderer brugerne, at havnebadet har en høj brugervenlighed og aktiverende rammer. De oplever desuden en høj grad af tryghed i og omkring havnebadet. Især det klare sammenspil mellem havebadet og Jomfru Ane Parken, tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller, har ifølge evalueringen skabt øget liv ved havnefronten. 

“Successen det er, at det hænger sammen med de andre arealer lige omkring – man har skabt et fantastisk miljø, hvor rigtig mange mennesker hygger sig når det er sommer […] Der er skabt et hyggeligt miljø med god stemning – Jeg ser havnebadet, som en del af et rigtig dejligt rekreativt område og et rekreativt miljø.” 
Vinterbader, Aalborg, NIRAS 2015

SUNDHED & LIVSKVALITET

Evalueringen foretaget af NIRAS i 2015 viser, at 88% af de adspurgte brugere tilfredse eller meget tilfredse med havnebadet. Gode forhold for vandsportsudøvere er i høj grad inkorporeret udviklingen af faciliteterne, herunder særligt for havkajakroere, havsvømmere og vinterbadere. Især vinterbadning har vist sig at være en stor succes. I løbet af fire år efter havnebadets indvielse har vinterbadeklubben 'Lillebjørn' tiltrukket 100 nye medlemmer. Derudover er aktiviteter som udspring, klatring og balancebom meget populære blandt børn og unge.

Aalborg Havnefront, JWH Arkitekter. Foto: JWH Arkitekter.
Foto: JWH Arkitekter

OM PROJEKTET

Havnebadet i Aalborg består af en stor flydende ponton, der er forbundet med kajen gennem to jernbure. Faciliteterne understøtter mange forskellige aktivitetsmuligheder, herunder bl.a. kajakudlejning, sauna, udkigstårn og klatrevæg. Svømning og badning foregår i de bassiner, som havnebadet omkranser. De er opdelt af den karakteristiske ’Skibsstævn’, der består af et kombineret udspringstårn og opholdsområde. Havnebadet er placeret i sammenhæng med Jomfru Ane Parken helt centralt i Aalborg med under 100 meter til byens centrum. Der er skabt et klart sammenspil mellem de to faciliteter, som har bidraget til et blomsterende byliv ved havnefronten både sommer og vinter. Den høje brugervenlighed, de aktiverende rammer og det daglige opsyn fra livreddere har gjort havnebadet til en populær attraktion.

Læs mere om Aalborg Havnebad på JWH Arkitekter's hjemmeside