Styrket bundlinje og rekord omsætning

Opdateret 22.11.17 |
Af:
Mia Winther-Queen

Omsætningen for danske arkitektvirksomheder fortsætter med at være en opadgående kurve. Danske Arkitektvirksomheders medlemmer havde i 2016 en rekordhøj omsætning på 4.7 mia. kr. 

At drive arkitektvirksomhed kan være en god forretning, men det er også en branche, der er meget konjunkturfølsom. Meget tyder dog på, at Danske Arkitektvirksomheders medlemmer er blevet bedre til at sprede risikoen, øge omsætningen og dermed sikre en bedre bundlinje.

“Det er et sundhedstegn for vores branche, når langt de fleste af vores medlemmer har omsætningsfremgang og bundlinjen styrkes. Det vidner om en branche i udvikling, der er blevet bedre til at modstå konjunkturudviklinger. Vi håber, at vi sammen med virksomhederne kan være med til at fortsætte den positive udvikling, så branchen fortsat står stærkt. Det er mens, at der er konjunkturmæssigt fremgang, at man skal styrke virksomhedens forretningsmodel, så man også kan klare et konjunkturskifte,” siger Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder.

Udvikling i omsætning hos medlemmer af Danske Arkitektvirksomheder
Udvikling i omsætning hos Danske Arkitektvirksomheders medlemmer fra 2010-2016. I 2016 er den samlede omsætning på 4,7 mia. kr. Kilde: Danske Arkitekvirksomheder

Se alle tallene for danske arkitektvirksomheders omsætning

I forhold til danske arkitektvirksomheders indberettede omsætning er det totalt set gået bedre end forventet. De fleste medlemmer har haft en stigende omsætning, imens enkelte mindre virksomheder desværre har haft en lavere omsætning end tidligere.

"Det er et sundhedstegn for vores branche, når langt de fleste af vores medlemmer har omsætningsfremgang og bundlinjen styrkes. Det vidner om en branche i udvikling, der er blevet bedre til at modstå konjunkturudviklinger." Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder

Den samlede omsætning for Danske Arkitektvirksomheders medlemmer var i 2016 rekordhøj på hele 4,7 mia. kr. Tallene viser, at de “store” virksomheder med 20-49 og 50+ medarbejdere tilsammen udgør 10% af medlemmerne hos Danske Arkitektvirksomheder, men til gengæld står for 70% af den samlede omsætning.

I et tråd med at styrke arkitektvirksomhedernes forretning tilbyder Danske Arkitektvirksomheder at lave benchmarkanalyser af den enkelte medlemsvirksomhed. Det betyder, at du kan se, hvordan din virksomhed ligger i forhold til andre medlemmer af samme størrelse. 

Læs mere om benchmarkanalyserne her