Uddannelse, kurser og ekstra materiale om tilgængelighed

Opdateret 28.11.22

Universelt Design betyder lige muligheder for alle. SBi - Staten Byggeforskningsinstitut tilbyder kurser om tilgængelighed, der kan være nyttige for din virksomhed, hvis I gerne vil arbejde aktivt med tilgængelighed.

På denne side kan du blive klogere på hvor og hvem, der tilbyder udbydende materiale og kurser om tilgængelighed. 

Kurser hos SBi

Hos SBi tilbyder de kurser om tilgængelighed både i forhold til lovgivning og praksis. 

Du finder flere oplysninger om SBis kurser her

Master i tilgængelighed

Højeste trin er en medarbejder, der har en master i  universelt design og tilgængelighed og som på forskningsniveau kan bidrage til at jeres virksomhed leverer bygninger og projekter, der er tilgængelige for alle. 

Du kan læse mere om masteren, der udbydes af Aalborg Universitet i København her

Bøger og materiale

Har Jeres virksomhed interesse i at vide mere om tilgængelighed og arbejde videre med det kan I finde yderligere materiale hos for eksempel: 

  • Udearealer

For at tilgængelighed kan indtænkes naturligt på vores udearealer, skal de der planlægger designer og udformer udearealerne have en god og grundig viden om tilgængelighed. Det mærkelige er at der ikke findes specifik lovgivning på tilgængelighedsområdet for friarealer inden for byzonen eller de fleste udearealer i landzone. 

Denne håndbog omfatter derfor en række kriterier og retningslinjer for god tilgængelighed i udearealer. I mange tilfælde en kombination af lovgivning på andre områder, anvisninger, standarter, anerkendte vejledninger og god praksis. 

Bogen "Udearealer for alle - Sådan planlægges et tilgængeligt miljø" kan købes her

  • International Standard: ISO 21542 om tilgængelighed

Denne internationale standard omfatter en række krav og anbefalinger for mange af de elementer, såsom konstruktion, samlinger, komponenter og fittings som fuldender en bygning. Disse krav relaterer sig til konstruktionsaspekterne ifm. adgang til bygninger, cirkulation inde i en bygning, udgang fra bygninger på normal vis og i forbindelse med nødsituationer. 

Formålet med denne standard er at imødegå behovene fra flest mulige befolkningsgrupper. 

Denne internationale standard er hovedsageligt skrevet for voksne med handicaps. 

Du kan finde og købe standarden "Bygningskonstruktion - tilgængelighed til og anvendelighed af det byggede miljø" her