Transformation af Stærmose Villa

Dato 30.12.22 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Steffen Stamp

Den gule murstensvilla fra 1961 er oprindeligt tegnet af arkitekt Jørgen Stærmose. Villaen fik en tilbygning tilbage i 1981, og i 2021 blev der igen behov for at tilpasse boligen.

Med den seneste ombygning af Stærmose Villa blev energioptimering et vigtigt designparameter. Huset er efterisoleret, og nye lavenergiruder er kommet til for at spare på varmeforbruget og opnå en mere klimavenlig bolig.

"Målet med ombygningen var at få huset til at fremstå som en samlet helhed, der kunne have været bygget på én gang." Jan Smidt Andreasen, A1 Tegnestue

Med transformationen var det også et stort ønske fra bygherre at skabe bedre sammenhæng mellem tilbygningen fra 1981 og Stærmoses originale streger. Planløsningen i den ombyggede bolig tager derfor udgangspunkt i de oprindelige proportioner fra 1961, som er tilpasset et moderne formsprog og boligejernes behov.

Villaen er ombygget med smukke genbrugssten, som matcher de gamle gule tegl. De originale skabe fra 1961 er blevet sat i stand og genbrugt. Materialevalgene bærer generelt præg af kvalitetsbevidste og klimavenlige valg med respekt for den gamle 60’er bolig.

Foto af Stærmose Villa