Thomas Kock stilbillede

Thomas Kock fra WERK: Vi skal holde igen med at tæppeplastre landdistrikterne med enfamilieshuse

Dato 24.04.24 |
Af:
Klara Reetz

Vi skal transformere de bygninger, der allerede er i landdistrikterne og bruge dem på nye måder. Og så skal vi sørge for at bygge tæt, så vi kan frigive så meget natur som muligt. Thomas Kocks største ønske til den nye nationale arkitekturpolitik er, at vi holder igen med at “tæppeplastre” landdistrikterne med enfamilieshuse.

Fantastiske omgivelser. Det er noget af det, man får på en helt anden måde i landdistrikterne, end hvis man bor i den tætte by. Ifølge Thomas Kock, der er kreativ direktør og stiftende partner hos WERK, er det vigtigt at man i landdistrikterne først og fremmest udnytter de ressourcer der er i forvejen. Dernæst skal vi sikre, at vi kan bo tættere sammen i rækkehuse, dobbelthuse eller etagebyggerier, så mest muligt af naturen kan frigives.

Men for at gøre det virkelig attraktivt at bo i landdistrikterne peger Thomas Kock på nødvendigheden af at skabe større sammenhængskraft i landet ved at “reformere vores offentlige infrastruktur”.

Danske Arkitektvirksomheder taler i en serie af videoer med en række aktører fra arkitektbranchen om deres ønsker til en ny national arkitekturpolitik, og hvad de tror, der skal til for at komme i mål. I denne video kan du møde kreativ direktør og stiftende partner ved WERK, Thomas Kock.