Foto fra video

Sweco Architects: Det skal være nemmere at omdanne eksisterende bygninger

Dato 02.04.24 |
Af:
Karen Sejr

Ved at forenkle processen med at transformere eksisterende bygninger kan vi reducere CO2-aftrykket, mindske mængden af byggeaffald og bevare vores kulturarv. Ifølge Bjørn Mogensen fra Sweco Architects udgør lovgivningen en af de største barrierer, når vi skal bygge mere bæredygtigt.

I følge kreativ leder hos Sweco Architects, Bjørn Mogensen, er lovgivningen i mange tilfælde for restriktiv, især når det drejer sig om renovering af ældre bygninger. Ifølge ham vi bør se mere på historiske byggeteknikker og genopfinde det klassiske råhus.

Under en nylig omdannelse af seks ejendomme på Frederiksberg stod det klart, at den nyeste ejendom, designet til formålet, var den mest udfordrende at tilpasse til behovene. Det paradoks understreger behovet for at se på, hvordan vi har bygget før i tiden. Ved at genopfinde og tilpasse det gamle, solide råhus til moderne krav undgår vi at skabe monofunktionelle bygninger, som ender med at være umulige at omdanne og derfor må rives ned, lyder det fra Bjørn Mogensen.