Sommerhus i Asserbo

Dato 02.01.23 |
Af:
Rikke Friis

Foto: MJT Studio

På en bakketop i Asserbo ligger et lille træhus fra 2021. Et sommerhus midt i skoven opført i naturlige og holdbare materialer som vil ældes med ynde.

Med sommerhuset i Asserbo har der været stort fokus på husets dialog med den omkringliggende skov. For at forstyrre naturen mindst muligt, er huset hævet over jorden – nogle steder helt op til otte meter. Husets struktur består af fire moduler i træ, som løftes over skovbunden af søjler. Eksisterende træer på grunden er bevaret så vidt muligt, og ny beplantning er tilføjet omkring huset, som passer til den vilde vegetation i skoven.

"Det var vigtigt for os, at huset ikke skulle være kompliceret. Vi ønskede et sted, som kunne opfylde idéen om simple living. Med enkle rum og med en skovhave, der kan passe sig selv. Der er vi ikke endnu. Vi hjælper skovens vækster på vej, så om få måneder og år vil grunden gro helt til." Bygherre, 2022

Bygningens dialog med omgivelserne afspejler sig også i materialevalget. Sommerhuset er omringet af birketræer og fyrtræer, og det blev afgørende for facadebeklædningen. De udvendige facader er beklædt med fyrretræsbrædder, og indvendigt er både loft, vægge og gulve beklædt med birketræ, der vil patinere smukt over tid. Terrasser på begge sider får bygningen til at opleves større, og sammen med store vinduespartier får det inde- og uderum til at smelte sammen.

Foto af Sommerhus i Asserbo