Skal din virksomhed ud i verden?

Som medlem hos Danske Arkitektvirksomheder, kan du få rådgivning og hjælp med internationale spørgsmål og samarbejder samt mulighed for at deltage i internationalt orienterede arrangementer og netværk.

Danske Arkitektvirksomheders målsætning på området er at skabe de bedst mulige rammer for medlemmernes deltagelse i internationaliseringsprocessen. For der er gode muligheder for at danske arkitektvirksomheder kan etablere sig eller få enkelte opgaver i udlandet.
Ifølge den nordiske brancherapport (Sector Review 2016), så har danske arkitektvirksomheder fra 2014-2015 fordoblet deres omsætning i udlandet. Flere danske virksomheder er med i top ti over de 100 største virksomheder i Norden. Det betyder, at danske arkitektvirksomheder har styrket deres forretninger i udlandet.

Stigningen i omsætning hos danske arkitektvirksomheder i udlandet skyldes blandt andet øget fokus på internationaliseringsstrategier og professionalisme. Over de sidste tre år har danske arkitektvirksomheder således næsten tredoblet deres omsætning i internationale datterselskaber.

“De gode resultater giver grobund for, at flere arkitektvirksomheder kan undersøge mulighederne for at gøre forretning i udlandet,” siger Lars Emil Kragh, forretningsudviklingschef hos Danske Arkitektvirksomheder.

Selvom det er de største virksomheder, der bærer det frem, så har mindre virksomheder som fx CEBRA, AART, JJW og JUUL | FROST er også gået internationale. Danske virksomheder har altså gode muligheder for at etablere sig i udlandet, samtidig med, at virksomheders kvaliteter er både efterspurgte og anerkendte. Som brancheorganisation vil Danske Arkitektvirksomheder fortsætte med at overvåge den internationale udvikling for at kunne vurdere medlemmernes muligheder for at klare sig i den globale konkurrence, og øge virksomhedernes forståelse for internationale markeder. 

Det gør vi, så danske arkitektvirksomheder fortsat har de bedste muligheder på de udenlandske markeder.

Hvis du også er medlem af DI, kan du også her få rådgivning, netværk og hjælp til eksportfremstød. 

Læs mere her.

Herudover kan du orienterer dig gennem den seneste eksportanalyse lavet sammen med FRI og Dansk Byggeri.

Læs mere her.