Samuels Hus

Dato 01.08.21 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Viktor Funch Beck

Der er ikke to af boligerne, der er ens. Samuels Hus består af 32 et-rums boliger med unikke rumlige variationer, hvor kirkens tilstedeværelse og den historiske bygning møder ny form og funktion.

I 2013 besluttede Københavns Kommune at lukke seks af byens kirker. Én af de kirker var Samuels Kirke på Nørrebro. Kirken har siden gennemgået en forvandling, som er den første af sin slags i Danmarkshistorien. Den er nemlig blevet omdannet fra gammel kirke til moderne almene boliger.

Det er kommet nogle unge studerende til gode, som i dag kan bo i Samuels Hus til en husleje på mellem 4.886 og 5.795 kr. I 2019 manglende der alene i København 8.400 boliger til studerende, hvorfor det på rigtig mange måder giver mening at transformere bygninger, som ikke længere benyttes til deres oprindelige funktion, til eksempelvis studieboliger. I processen fra ”kirke til hus” er både døre, vinduer og teglsten blevet genanvendt. Fra et bæredygtighedsperspektiv er det fordelagtigt pga. de ressourcebesparelser, som opstår, når man slipper for at nedbryde og bortskaffe materialer.

Transformationen af den gamle bygning har bidraget til, at der igen er liv – både i selve bygningen og i nærområdet.

”Vores venner der kommer på besøg og postbuddet er sådan ”hold da op - kan man bo her?” Victor, beboer

Foto af lejlighed i Samuels Hus