Renovering

Almene boliger er mere end bare et sted at bo – det er hjem for over én million danskere. Tidens tand, ændret adfærd, nye familiemønstre, demografi og boformer samt materialers holdbarhed (eller manglen på samme) har de seneste år resulteret i stribevis af renoveringsprojekter. Vi har samlet et lille udsnit i en publikation, hvor fokus har været på den værdi renoveringerne har skabt.

At forny og give nyt liv til udtjente eller bare umoderne og dårligt tilgængelige boliger er et bredt felt. Men uanset bebyggelsens DNA udspringer alle renoveringer af det samme; behovet for et bedre indeklima, udbedring af skader og skabe tidssvarende boliger.

Der er tryk på renoveringsarbejderne overalt i det ganske land – og vi har derfor hos Danske Arkitektvirksomheder samlet en række gode eksempler på renoveringer af almennyttige boligbyggerier. Eksempler hvor der ikke bare er skabt bedre indeklima men også mere tryghed, bedre tilgængelighed, et stærkere sammenhold, reduktion af CO2-udslip, højere udlejningsrate og ikke mindst tilfredse beboere. Find dem i hæftet herunder.

Eller se vores mange andre eksempler på arkitektur med merværdi

Renovering - Eksempler på bæredygtige renoveringer af almene boliger med økonomisk, social og miljømæssig merværdi