Ny struktur af beskrivelsesværktøj

Opdateret 04.04.18 |
Af:
Tine Weisshappel Holmboe

Molio (tidligere bips) har sendt forslag til ny struktur af beskrivelsesværktøj i høring. Tirsdag den 10. april diskuterer vi den nye struktur med Molios tekniske direktør. Kom og vær med!

Helt overordnet lægger Molio op til en ny struktur i forhold til den nuværende i deres beskrivelsesværktøj. Nogle medlemmer synes godt om denne udvikling, mens andre har ytret bekymring. Nogle af bekymringerne går bl.a. på:

  • Der er urealistisk mange punkter i den nye bygningsbeskrivelse (80 stk. imod de nuværende 16 stk.).
  • Er det en fordel for vores branche, at den nye struktur tager højde for funktionsudbud?
  • Det er ressourcetungt at skulle indarbejde udbudskontrolplan for hver bygningsdel.
  • Hvordan forestiller Molio sig, at kunne vedligeholde/opdatere basisbeskrivelserne, hvis den nye og meget omfattende struktur indføres?

På baggrund af medlemmers bekymringer, inviterer vi til et møde i Industriens Hus tirsdag den 10. april. På mødet vil vi diskutere den nye struktur med henblik på at kunne sende høringssvar, som forhåbentlig vil kunne trække i en, for os, mere fordelagtig retning.

Gunnar Friborg, teknisk direktør i Molio, deltager i første halvdel  af mødet, hvor han vil give en præsentation af den nye struktur og besvare spørgsmål fra deltagerne.

Herunder finder du blandt andet en beskrivelse af den nye struktur  - både i en kort og en fuld version. Derudover finder du en skabelon, hvis du ønsker at indgive et høringssvar.

Tilmeld dig medlemsmødet senest fredag den 6. april 2018 hos chefkonsulent Tine W. Holmboe på twh@danskeark.dk.

Høringsbrev: Beskrivelse af baggrunden for en høring
Forslag til ny struktur - overblik
Forslag til ny struktur - den fulde version
Skabelon til høringssvar