Foto fra debat på MIPIM 2019

MIPIM 2019: Hvordan gik det så?

Opdateret 21.03.19 |
Af:
Karen Sejr og Signe Moeslund Mains

Foto: Kontraframe 

MIPIM - årets store bygge- og ejendomsmesse i Cannes – er veloverstået, og for første gang var bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål gennemgående temaer på de mange møder, debatter og netværksarrangementer, vi deltog i. 

MIPIM var for Danske Arkitektvirksomheder et vendepunkt. Både fordi bæredygtighed og FN’s Verdensmål for alvor fik en stemme, men også fordi flere og flere får øjnene op for arkitekternes rolle, som skaber af merværdi i byggeriet.

Udover at møde vores medlemmer og samarbejdspartnere, fik vi også mulighed for at drøfte arkitekternes centrale rolle og rådgiverbranchens muligheder i byggeriet med mange andre aktører, hvor der blev talt om nye forretningsmuligheder, Verdensmål og udvikling af udsatte boligområder som Gellerup, og Mjølnerparken.

Katja Viltoft, partner i JJW Arkitekter og formand for Danske Arkitektvirksomheder var selvfølgelig også at finde på dette års MIPIM. Det var fjerde gang, hun var afsted. Men hvad er det egentlig MIPIM kan, som man ikke kan gøre under mere hjemlige himmelstrøg? Politikens Byrum fangede Katja Viltoft mellem møderne: ”Man er her for at lave aftaler eller få en eller anden dagsorden igennem – det er meget åbent”, siger Katja Viltoft til Politiken Byrum.

Merværdi på MIPIM

Katja Viltoft er heller ikke i tvivl om, hvorfor det er givende for, ja, især arkitekter, at tage på MIPIM: ”Det kan jo godt være lidt uvant for os arkitekter at være så udadvendt sælgende. Vi er som regel meget optagede af for eksempel at lave nogle gode boliger, men vejen dertil går gennem en investor … og der er MIPIM en chance for at øve sig i at tale med dem".

Der var et meget flot fremmøde til vores debat om merværdi i byggeriet som var arrangeret i samarbejde med Byens Netværk. På arrangementet havde vi givet ordet til en række aktører i byggeriet, der hver især kom med deres syn på værdiskabelse - og så gav vi dem muligheden for at give gode råd til hinanden. Det blev til opfordringer som større fleksibilitet hos myndigheder og kommuner, færre fejl, mere træ, tættere dialog og forståelse for hinandens roller - og faktisk også i det hele taget at bygge lidt mindre.

Tak for engagementet og på gensyn til MIPIM 2020.