Kalvebod Fælled Skole

Opdateret 27.03.20 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Foto: Anders Sune Berg

På Kalvebod Fælled Skole ligger idrætssalen i bygningens hjerte. Her er fokus på både fællesskab og individuel fordybelse, og for den nye bydel i Ørestad Syd er skolen et lokalt og attraktivt samlingssted, selv uden for skoletid.

Den cirkelrunde skole, på grænsen mellem byen og det naturskønne Kalvebod Fælled, styrker det lokale fællesskab ved at invitere områdets beboere til at bruge både inde- og uderum til fritidsaktiviteter uden for skoletiden. Idrætssalen i hjertet af skolen er synlig fra alle fem etager, og legepladsen udenfor smelter sammen med den omkringliggende natur til et aktivt landskab.

"På trods af, at skolen er så åben, så er der meget roligt og stille – også selv om der er fuld gang i idrætten. Det er egentlig ret utroligt. Der er virkelig, virkelig god akustik", Eva Susanne Holm-Jørgensen, projektchef, Økonomifovaltningen

Med et særligt fokus på bevægelse, leg og aktivitet, har eleverne rig mulighed for at røre sig igennem hele skoledagen. En oplevelsesrig arkitektur med differentierede rumligheder - som f.eks. facadens indbyggede siddemøbler - giver plads til pauser, elevernes individuelle behov samt motivation og mulighed for at tilbyde en varieret undervisning. Ved at placere idrætssalen i selve skolens hjerte, blev to planlagte bygninger til én. Samtidig optimerer det runde design bygningsvolumen, hvorigennem 1/3 facadearealet er sparet væk.

Disse midler har man til gengæld brugt til at skabe merværdi i form af robuste og smukke materialer og engagerende læringsmiljøer til glæde for både elever, lærere, medarbejdere og de besøgende, der dagligt lægger vejen forbi byskolen i naturen.

Kalvebod Fælled Skole, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, JJW og BOGL. Foto: Anders Sune Berg