Hotel Ottilia

Dato 01.08.21 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Jens Markus Lindhe

To af Carlsberg Byens gamle, mest markante bygninger har gennemgået en omfattende renovering og danner i dag rammerne om det luksuriøse Hotel Ottilia.

Maltmagasinet og den fredede Lagerkælder 3 med de ikoniske gyldne skjolde på facaden ligger midt i Carlsberg Byen. Her er der tidligere blevet brygget øl og opbevaret malt til de gamle Carlsberg bryggerier, men i dag har de historiske bygninger fået nyt liv og rummer et luksuriøst design hotel.

Selvom der ikke længere brygges øl bag murene, vidner arkitekturen fortsat om fortiden og områdets identitet. Det nye hotel emmer af bryggerihistoriske detaljer og original karakter som fortæller historier om de gamle bryggerier.

”De mange fredede og bevaringsværdige bygninger er et stykke danmarkshistorie, der vidner om fortiden som bryggeri. Når bykvarteret står færdigt, vil 15% af området bestå af eksisterende bygninger.” Carlsberg Byen

Carlsberg er i dag et selvstændigt bykvarter med offentlige funktioner som tiltrækker mange besøgende. Blandt moderne nybyggeri står fredede og bevaringsværdige bygninger og vidner om fortiden. De gamle industrielle bygninger har fået nye funktioner, men de har bevaret sin stemningen og historiske sjæl.

Foto af facade med gyldne skjolde