Horbelev Kulturgård

Dato 08.12.22 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Santiago de la Vega

I Horbelev har byens gamle folkeskole fået fint selskab af en ny cirkulær træbygning. Tilbygningen binder de fire skolebygninger fra starten af 1900-tallet sammen og forvandler den nedlagte skole til et indbydende kulturhus for byens borgere.

Lokale ildsjæle i Horbelev på Falster drømte om et moderne og livligt kulturhus, hvor borgere i alle aldre kunne følge med i hinandens aktiviteter og mødes til forskellige forenings- og idrætsarrangementer. Med en ny tilbygning i træ gik det ønske i opfyldelse, og de originale skolebygninger blev omdannet til ét åbent kulturhus. De oprindelige bygningskroppe fra den gamle skole er bevaret og emmer af fortællinger om stedets historie. Den nye tilbygning binder bygningerne sammen, og med sin synlige trækonstruktion sikrer den huset en indbydende og varm atmosfære. I midten indrammer den nye konstruktion et stort gårdrum med udsigt til husets mange forskellige aktiviteter.

”Der er brug for mere åbenhed og for flere mødesteder. Derfor har vi udtænkt mottoet: Vi vil se hinanden! ” Lokale ildsjæle​ 

Stedet er i dag blevet et identitetsgivende samlingssted og en vigtig ressource for lokalsamfundet. Her er både plads til banko, gymnastik og kreative aktiviteter, hvor borgere mødes på tværs af generationer og bliver inspireret af alt det, der sker i huset.

Horbelev Kulturgård, Werk Arkitekter