Skærmdump fra film

From a happy place

Dato 16.09.20 |
Af:
Karen Sejr

Danske Arkitektvirksomheder har udgivet en fælles international kernefortælling, der fokuserer på danske arkitekters bidrag til verden. Fortællingen formidles via seks korte film der gennem ord og billeder fortæller om dén værdi danske arkitektvirksomheder skaber i Danmark – og i verden.

”From a happy place where welfare is for everyone. Where design is integrated in everything from transportation systems to cutlery and kindergartens.” Således præsenteres de danske arkitekter i  Danske Arkitektvirksomheders nye internationale kernefortælling med titlen ”Architecting Happiness”.

En digital og international kampagne der fortæller – og ikke mindst viser – hvad de danske arkitektvirksomheder kan tilbyde af bæredygtige, smukke og ikke mindst nye løsninger på tidens udfordringer i et internationalt perspektiv. Ambitionen med kampagnen er at bidrage til eksponeringen af danske arkitektvirksomheder og dermed synliggøre danske løsninger, design og bæredygtige byggerier og landskaber.

Se alle filmene her

Selvom den danske eksport generelt lider under coronaen, og der netop også er afleveret en række anbefalinger til regeringen der skal styrke dansk eksport, siger Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder: ”Jeg er fortrøstningsfuld, når det gælder eksporten af dansk arkitektur og mine medlemmers enestående bidrag rundt omkring i verden. Faktisk er de danske løsninger og den danske tilgang mere aktuel end nogen sinde, da epidemien kræver nye løsninger både i designet af vores bygninger men også når det gælder byrum og trafik.”

Den både optimistiske og stolte direktør tilføjer: ”Jeg er selvfølgelig ret partisk her – men hør lige – man bliver altså lidt glad i låget af at se de her film”.

Filmene ligger alle her på Danske Arkitektvirksomheders hjemmeside, på YouTube og kan desuden hentes her i mp4 format af alle der arbejder med eksport og med at udbrede kendskabet til danske arkitektløsninger. Danske Arkitektvirksomheder stiller desuden filmene til rådighed for brug hos danske delegerede, ved konsulater og på de danske ambassader rundt omkring i hele verden.

Hvis du er interesseret i at bruge filmene eller har spørgsmål til Danske Arkitektvirksomheders internationale arbejde, er du velkommen til at kontakte Lars Emil Kragh på tlf. 5167 1554.