Glasir College

Opdateret 27.07.22 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Foto: Rasmus Hjortshøj

Færøernes største uddannelsesinstitution gør det attraktivt at uddanne sig og blive på øen. I Tórshavn står et ikonisk skolebyggeri, som byder naturen, lokalsamfundet og de unge mennesker indenfor.

Glasir College i Tórshavn er resultatet af samarbejdet mellem den verdensomspændende tegnestue BIG og de lokale arkitekter hos Fuglark. Skolen samler tre gymnasiale uddannelser under ét og samme glastag og er placeret højt i et spektakulært landskab, hvortil lærere og elever har konstant udsyn og naturlig kontakt.

"Eleverne udtaler, at de søger ind på netop den ungdomsuddannelse, de har haft lyst til. I stedet for blot at basere beslutningen på, hvor deres venner søger. Nu er de i samme bygning og kan bedre fastholde venskaber", Hanna Ziskason Hansen, fuldmægtig, Ministeriet for Undervisning, Færøerne

Glasir College er karakteriseret ved det transparente design, som velkommer øens dramatiske landskab og åbner den store skole. 1.500 elever og 250 ansatte har deres daglige gang her, og derfor har man arbejdet nøje med akustikken. Med inspiration fra øernes berømte klipper og natur, står der i atriet en fantastisk trappe, som sammen med de i alt 3.100 m2 glasskillevægge og 200 glasdøre udnytter det helt særlige lys, som øen også er kendt for.

Glasir College skaber rammer for at de unge kan blive og uddanne sig i Tórshavn til fordel for lokalsamfundet og Færøernes erhvervsliv fremadrettet.

Glasir College i Thorshavn, BIG og Fuglark. Foto: Rasmus Hjortshøj