Eventyrhaven

Dato 12.12.22 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Helene Høyer

Træbyggeriet Eventyrhaven danner trygge rammer for vuggestue- og børnehavebørn med plads til leg og læring. Husets arkitektur sikrer masser af dagslys, overblik på tværs af rummene og gennemlyste rum, som skaber sammenhæng mellem inde og ude.

Det kurvede børnehus har indgang fra et trygt gårdrum med træbeklædte facader i midten af bygningen. Flere af fællesarealerne vender ud mod den lille gård, som gør rummene afskærmede og rolige. Grupperum og garderober er orienteret mod en stor legeplads, der omkredser bygningen, og store vinduespartier med skrånede lofter får rummene til at åbne sig mod udearealet. Huset er opført med en bærende trækonstruktion, som betyder, at der opstår færre kuldebroer end ved alternative materialer, og sikrer huset et sundt indeklima.

"Eventyrhaven indfrier kravene til, hvordan et moderne og eventyrligt børnehus skal være – jeg ønsker mig næsten selv tilbage til børnehavetiden" Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget,2020

Landskabet omkring Eventyrhaven er indrettet med legeområder og varieret natur. Det lille gårdrum ved indgangen har en farvet belægning med små bakker, fordybninger og trampoliner. Midt i gårdrummet udgør et stort, rundt trædæk en samlingsplads for børnene. Området på den anden side af huset skaber plads til forskellige aktiviteter: træer og buske giver børnene mulighed for selv at gå på eventyr i naturen, mens en frugthave indbyder til ro og fordybelse.

Eventyrhaven, NOVA5