Erlev Skole

Dato 12.12.22 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Niels Nygaard

Da Haderslev Kommune skulle have ny folkeskole, var visionen at skabe noget helt andet end det, vi kender. Her drømte man om et moderne læringsmiljø med plads til aktivitetsbaseret undervisning. Erlevs nye skole er opført i træ ud fra et kompromisløst ønske om et klimavenligt byggeri med inkluderende læringsrammer.

Dermed blev Erlev Skole i Haderslev Danmarks første folkeskole i træ. Den bærende trækonstruktion består af en gridstruktur med synlige træsøjler, som danner rammer for skolens faciliteter både inde og ude. Træet er samtidig en vigtig del af skolens visuelle udtryk. Materialet taler til den nære skala, som skaber en tryg og hjemlig stemning for elever og lærere.

"Dette byggeri kan noget i forhold til pædagogik, det kan noget rummeligt og inkluderende i mere end én forstand. Lykkelige, heldige og privilegerede er vi, der dagligt færdes på skolen." Karsten Jessen, tidl. skoleleder på Erlev Skole

Skolens arkitektur udfordrer det fysiske miljø for fremtidens læringsrum. For at give eleverne mulighed for at udvikle sig individuelt, er bygningen ikke indrettet med traditionelle klasselokaler. På Erlev Skole er de i stedet erstattet af atypiske undervisningsrum og aktivitetszoner, der understøtter skolens pædagogiske værdier om aktivitetsbaseret læring.

Erlev Skole, Arkitema