Elefanthuset

Dato 01.08.21 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Laura Stamer

Et socialt mødested for kræftramte mænd, hvor der er plads til at tale om det svære, og hvor man føler sig velkommen, så snart man træder ind ad døren.

Det afspejler sig i antallet af fremmødte, som er steget 53 % fra januar 2019 til november 2019. Og det gør en forskel. Tiden der går, fra den første kræftcelle er udviklet, til sygdommen diagnosticeres og behandles er nemlig afgørende for helbredskonsekvenserne af sygdommen. Elefanthuset er en historisk og bevaringsværdig bygning – et kapel fra 1890’erne, der er tegnet af Stadsarkitektens Kontor. I dag er Elefanthuset et mødested for kræftramte mænd, der har brug for et socialt fællesskab. Det er oprettet af nogle ressourcestærke mænd, men bruges også af mænd, som virkelig har brug for kontakt med andre mænd. På mænds betingelser.

”Elefanthuset er et historisk og smukt hus, som er blevet ombygget med stor respekt for det oprindelige kapel. Men endnu vigtigere har ombygningen fra kapel til aktivitetscenter givet huset helt nye muligheder, som kommer nogle af byens mest sårbare borgere til gode.“ Sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, 2019

LETH & GORI har realiseret en omsorgsfuld transformation af byg-ningen med respekt for husets oprindelige arkitektoniske og håndværksmæssige kvaliteter. Men Elefanthuset er meget mere end æstetik. Man føler sig velkommen, når man træder ind. Det skyldes ifølge brugerne bl.a. lysindfaldet og de mange karakterfulde detaljer, som i tråd med kapellets historie, er holdt i mørke farver for at skabe en tryg og varm hulestemning.

Foto af sal i den renoverede bygning