Dansk Kvindesamfunds Krisecenter KBH

Dato 01.08.21 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Over Byen Arkitekter

I centrum af København har den tidligere ”Tegneskolen for Kvinder” fået nyt liv, og lokalerne i den fredede bygning danner nu ramme for et kvindekrisecenter. Missionen er stadig den samme: at skabe et hus og rum for kvinder.

Over Byen Arkitekter har skabt plads til 20 værelser og fællesfaciliteter, som kan danne trygge rammer. Særligt facaden ud mod H. C. Andersens Boulevard er rig på detaljer og krummelurer, som peger tilbage mod sin oprindelse. Ligeledes er de store ateliervinduer på bagsiden bibeholdt, så lyset kan fylde rummene. Dét at bygningen har status som ’fredet’ betyder, at arkitektoniske finurligheder og detaljer er bevaret. Fortællingen og den historiske værdi i bygningen lever videre. Det er vigtigt og betyder også, at nutidens beboere føler en samhørighed med de kvinder der har haft deres færden i huset.

Kvindekrisecenteret bidrager til mangfoldighed i indre by i København, så er der liv og lys i bygningerne, når du kører forbi om aftenen.

”Når kvinderne hører om huset og får sammenkædningen i forhold til kvindekamp dengang og nu, bliver de stolte over at være og bo her – og de kan finde på at gå på opdagelse i alle de utrolige og fantastiske arkitektoniske finurligheder, der er i huset.” Susanne Larsen, daglig leder på Dansk Kvindesamfunds Krisecenter, København

Foto af sal i krisecenteret