Brønshøj Sognehus

Dato 08.12.22 |
Af:
Rikke Friis

Foto: Adam Mørk

Brønshøjs gamle kirke fra 1186 har fået ny nabo. Det gamle sognecenter er flyttet over i et moderne træbyggeri med en buet facade, et cirkeslag, der giver bygningen et helt særligt udtryk.

Da Brønshøj skulle have nyt sognecenter, var ambitionen at skabe et klimavenligt byggeri med et lavt energiforbrug. Det resulterede i massivtræselementer (CLT) som konstruktion og træbeklædninger med ask, hvilket blandt andet er med til at give et godt indeklima.

"Vi ønskede med sognehuset at gå forrest med bæredygtigt byggeri og anvendte derfor CLT massivtræselementer" Johannes M. Pedersen, NORD Architects

Huset benyttes af både Menighedsrådet og de lokale spejdere, og fleksibilitet blev derfor et nøgleord for arkitekturen. To af husets sale er adskilt af en skillevæg, som let kan skubbes til side alt efter behov, så bygningen kan rumme forskelligartede aktiviteter. Valget af træ som det primære materiale har ikke kun haft betydning for byggeriets klimaaftryk. Træet er sammen med facadens karakteristiske cirkelslag med til at give huset en indbydende, varm og venlig atmosfære.

Brønshøj Sognehus, Nord Architects