Bolig

Boliger udgør en stor del af bygningsmassen i Danmark, og vi tilbringer over halvdelen af døgnet i vores bolig. En af de mest almindelige boligformer i Danmark er enfamiliehuse – dem har vi samlet 10 spændende eksempler på i dette hæfte.

Boliger udgør mere end halvdelen af det byggede miljø i Danmark, og boligmassen holder derfor på et stort potentiale for at reducere byggebranchens samlede CO2-udledning. Der kan være store miljømæssige fordele at hente ved fx at energirenovere de ældre boliger, bygge og renovere med klimavenlige materialer eller sikre et lavt energiforbrug i nybyggeri – både når det gælder den energi, vi bruger, når vi bygger og forbruget til blandt andet opvarmning af boligen.  

I dette hæfte finder du 10 forskellige boliger, som på hver sin måde skaber social, økonomisk eller miljømæssig merværdi. Projekterne er fordelt over hele landet og dækker både nybyggede lavenergihuse, energirenoverede historiske villaer og smukke sommerhuse. Du finder blandt den nybyggede skovløberbolig i Thy med et imponerende lavt CO2-aftryk på bare 5,1 kilo CO2 per m2 om året. Eller det arkitekttegnede Alfreds Hus i Aarhus fra 1934, som er et inspirerende eksempel på, hvordan bevaring af bygningsarven skaber merværdi efter en gennemgribende energirenovering.  

Vi håber, dette hæfte kan være med til at inspirere både arkitekter og boligejere til at skabe bæredygtige og langtidsholdbare boliger som giver både social, økonomisk og miljømæssig merværdi.   

Rigtig god læselyst! 

Publikation - BOLIG