Alfreds Hus

Dato 02.01.23 |
Af:
Rikke Friis

Foto: CJ Arkitekter

Et nedslidt hus og en attraktiv beliggenhed i Aarhusbydelen Trøjborg ville få nogle til at overveje at rive ned og bygge nyt. Men funkishusets arkitektoniske bevaringsværdi vandt, og det gamle hus fra 1934 har været igennem en vellykket renovering og energioptimering.

Alfreds hus er oprindeligt tegnet af Aarhus’ tidligere stadsarkitekt, Alfred Mogensen. I 60 år har bygningen fungeret som lægeklinik, men efter ombygningen rummer den nu både en moderne bybolig, en lille gæsteenhed og to mindre lejligheder.

"Det gamle funkishus har fået et helt nyt liv – og har en sjæl og autencitet, som er svær at finde i nye huse." Gitte Vesterskov, bygherre, 2022

Hovedstrukturen og de bærende konstruktioner i det gamle funkishus er bevaret. De originale vinduesrammer er blevet istandsat, og ombygningen er udført i naturlige materialer, som er tro mod husets historie og de oprindelige detaljer. Boligen er blevet energioptimeret med blandt andet ny isolering og energibesparende installationer, og ved at opdele huset i mindre enheder, kan energiforbruget holdes på et minimum til gavn for både klimaet og boligejernes økonomi.

Foto af Alfreds Hus