Nordvest bibliotek og kulturhus
Det multifunktionelle byrum ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus vinder Dansk Landskabspris 2017.

VINDEREN AF DANSK LANDSKABSPRIS 2017 ER KÅRET

Opdateret 08.11.17 |
Af:
Pressemeddelelse

Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST Studio

Forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus er vinderen af Dansk Landskabspris 2017. Vinderprojektet er udført af Schønherr, COBE og TRANSFORM med Grontmij som ingeniør, Malmos A/S som entreprenør og Københavns Kommune som bygherre.

Kulturminister Mette Bock (LA) uddelte prisen til den anerkendte landskabsarkitekttegnestue Schønherr, der sammen med COBE på teamets vegne modtog prisen ved et prisarrangement på Nationalmuseet. Ved arrangementet fik de to øvrige finalister, Vestre Fjordpark og Lindevangsparken, hædrende omtale.

Jurymedlem Bo Holm-Nielsen, landskabsarkitekt MDL og partner i ZoffmannHolm Landskabsarkitekter, uddyber juryens motivation for at vælge forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus som vinder:

"Forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus åbner sig mod omgivelserne, er inkluderende og ikke afgrænsende, som man ellers kunne risikere ved en plads i et så trafikeret kryds. Det succesfulde resultat ses i den flittige brug af hus og forplads, der trods den hårde lokation altid er befolket. Forpladsen er på fineste vis et multifunktionelt byrum, der både rummer opholdsmuligheder og aktivitetsområder, samtidig med at det opfylder nutidens tilgængelighedskrav."

Prisjuryen 
Prisjuryen for Dansk Landskabspris består af én repræsentant fra de tre organisationer samt to uvildige repræsentanter. Juryen for Dansk Landskabspris 2017 er:

  • Knud W. Ø. Larsen, KWØL Landskab, landskabsarkitekt MDL. MAA - repræsentant for Danske Arkitektvirksomheder
  • Bo Holm-Nielsen, ZoffmannHolm Landskabsarkitekter, landskabsarkitekt MDL - repræsentant for Danske Landskabsarkitekter
  • Steen Himmer, Gentofte Kommune, landskabsarkitekt - repræsentant for Park og Naturforvalterne
  • Ane Cortzen, kulturchef for Kähler, arkitekt og grafisk designer - uvildig repræsentant
  • Laura Stamer, arkitekt og arkitekturfotograf – uvildig repræsentant

Læs mere om vinderprojektet her