Foto af debat

Valgmøde om klima og byggeri

Opdateret 16.05.19 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Shelagh Murphy / Unsplash

PRESSEMEDDELELSE: Brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder og Arkitektforeningen inviterer til valgmøde om klima og byggeri tirsdag den 28. maj med Mette Reissmann (S) og Jan E. Jørgensen (V).

Danske Arkitektvirksomheder og Arkitektforeningen melder sig ind i valgkampen og byder ind til debat om klima og byggeriets rolle i den grønne omstilling.

Arkitektvirksomheden COBE lægger lokale til i Københavns Nordhavn, når en socialdemokrat og en venstremand sættes i stævne og skal debattere, forsvare og uddybe deres synspunkter i forhold til fx krav til bæredygtighed i byggeriet, genbrug og genanvendelse, energieffektivisering og ikke mindst renovering. Og har det noget med dig at gøre? Ja – det har det. Det handler dybest set om den måde vi bor på og bygger på – i dag og i fremtiden. Og så handler det om, at den billigste energi er den vi ikke bruger!

Fra Socialdemokratiet, og opstillet i København, har vi Mette Reissmann, ordfører for videregående uddannelser og forskning – og som også er kendt fra TV3’s ”Luksusfælden”. Og fra den blå blok og det grønne Frederiksberg har vi Venstres Jan E. Jørgensen, der også er opstillet i København og som bl.a. er EU- og kommunalordfører.

Hør deres holdninger til, hvilke politikker og tiltag der er brug for - for at fremme et bæredygtigt byggeri, energirenovering og mere cirkulær økonomi i byggeriet? Hvad skal en kommende klimalov stille af krav til byggeriet? Og ja – i det hele taget – hvad vi kan forvente af Mette og Jan, når det gælder bæredygtigt byggeri og klimadagsordenen?

Potentialet er der – men der mangler politisk ambition og handling. Både i forhold til at bygge nyt og særligt når det handler om at energirenovere de mange boliger, institutioner og erhvervsbyggerier der allerede ER blevet bygget.

Til at styre slagets gang har vi journalist Dorte Krogsgaard fra P1 Morgen.

Debatten foregår tirsdag den 28. maj kl. 16.30-17.30 i Pakhus 54, Orientkaj 4, st., 2150 Nordhavn.

Arrangementet er for alle. Det er gratis og kræver ikke tilmelding.

Nærmere oplysninger fås hos: 

Karen Sejr, kommunikationschef Danske Arkitektvirksomheder: ks@danskeark.dk og tlf. 3034 8285.

Lene Espersen, adm. direktør Danske Arkitektvirksomheder: le@danskeark.dk og tlf. 2327 6926.