Vinder af Dansk Landskabspris 2015
Novo Nordisk Naturpark af SLA vandt Dansk Landskabspris 2015

Vær med til at finde de bedste danske landskabsprojekter 2017

Opdateret 29.03.17 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Novo Nordisk Naturpark – Vinder Dansk Landskabspris 2015. Landskabsarkitekt: SLA

Dansk Landskabspris skal uddeles i efteråret 2017, men vi efterlyser allerede nu landskabsarkitektoniske værker - eller personer - der fortjener prisen i år. Alle kan være med til at bestemme, hvem der skal dyste om prisen i 2017. 

Med Dansk Landskabspris hædrer vi landskabsarkitektoniske projekter, som inspirerer og bidrager til udvikling af branchen.

Prisen uddeles af Park og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter. Dansk Landskabspris 2017 efterlyser nyere eksempler på landskabsarkitektur og landskabsarkitekter, der - med blik for helheden - formår at håndtere krav om miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed uden at give tab på robuste, mangfoldige og æstetiske løsninger. 

“Danske landskabsarkitektvirksomheder bidrager i meget høj grad til den merværdi som dansk arkitektur skaber. Det er landskaberne der binder vores byer sammen - fysisk og socialt. Det er dem, vi ser først - og som ofte er tilgængelige for flere end mange bygninger er. Landskabsprisen er et kvalitetsstempel og en anerkendelse af landskabsarkitekturens store værdi,” siger direktør i Danske Arkitektvirksomheder Lene Espersen.

"Danske landskabsarkitektvirksomheder bidrager i meget høj grad til den merværdi som dansk arkitektur skaber. Det er landskaberne der binder vores byer sammen - fysisk og socialt. Det er dem, vi ser først - og som ofte er tilgængelige for flere end mange bygninger er."

Hvis du vil være med til at bestemme, hvem og hvad der skal i spil, når prisen uddeles i 2017, kan du indstille et projekt eller en person på to måder: 

  • Via Facebookgruppen ”Dansk Landskabspris 2017”: På gruppens side kan du foreslå det projekt, du syntes fortjener juryens opmærksomhed. Forslag skal være ”indsendt” senest den 15. maj 2017. Herefter udvælger juryen de projekter, der kommer med i den samlede pulje.
  • Via mail: Du indsender en kort motiveret indstilling til landskabsprisen@landskabsarkitekter.dk – gerne 5-10 linjer – et referenceblad samt tre fotos/illustrationer. Referenceblad skal indeholde navn, titel, årstal, og hvis der indstilles projekter, skal der oplyses bygherre, rådgivere, udførende, volumen, arealer m.v. samt eventuel økonomi.

Indstillingsfristen er den 21. maj 2017

Prisen bliver uddelt i forbindelse med et arrangement i oktober 2017.

Læs mere