Foto fra studiemiljø

UIA-debat: Social værdiskabelse som målestok for kvalitet og værdi

Dato 05.07.23 |
Af:
Vibeke Grupe Larsen

Foto: DTU Compute / Christensen & Co / Fotograf Adam Mørk

Danske Arkitektvirksomheder har inviteret Flora Samuel, University of Cambridge, til at holde oplæg om social værdiskabelse og arkitekters rolle heri. Hun vil også diskutere aspekterne heraf med et panel af specialister i social værdiskabelse fra danske arkitektvirksomheder på årets store arkitektur-begivenhed UIA-CPH i juli 2023.

Bygningers sociale værdier kan knyttes til originalitet, kulturhistorie og sammenhæng med omgivelserne, samt til hvorvidt bygninger danner velfungerende fysiske rammer for fællesskaber, læring, sundhed, trivsel, effektivitet, produktivitet, deleøkonomi og andre værdier, afhængig af bygningers formål.

Sociale værdier i det byggede udløser dermed sociale effekter for brugere og bygningsejere. Sådanne sociale effekter i miljøet kan evalueres mhp. hvordan de medvirker til at sikre den faktiske kvalitet af de miljømæssige og økonomiske komponenter for ejere og brugere af bygninger og dermed blandt andet generere økonomiske fordele.

Arkitekter spiller en afgørende rolle heri, Ift. at designe, evaluere og sætte ord på social værdiskabelse som målestok for kvalitet og værdi af det byggede miljø.

Det er baggrunden for denne session arrangeret af Danske Arkitektvirksomheder på UIA-kongressen i Bella Centret i København i juli 2023.

Her har vi inviteret Flora Samuel, University of Cambridge, til at holde en Keynote Talk om social værdiskabelse, og hvorfor arkitekter har en rolle heri. Hun vil også  diskutere aspekterne heraf med et panel af specialister i social værdiskabelse fra danske arkitektvirksomheder.

Sessionen modereres af Vibeke Grupe Larsen (Danske Arkitektvirksomheder/Syddansk Universitet).

Glæd dig til at møde:

  • Flora Samuel, arkitekt og professor i arkitektur ved University of Cambridge, Storbritannien

    Flora arbejder over hele kloden I feltet mellem praksis og den akademiske verden med at udvikle forskning for at fremme social værdiskabelse, inklusion og trivsel i arkitektur. Hun er blandt andet forfatter til 'Housing for Hope and Wellbeing' (2023) og 'Why Architects Matter' (2019).

  • Helle Lis Søholt, arkitekt og stiftende partner og CEO i Gehl, Danmark

    Gennem Helles strategiske lederskab har Gehl udviklet en vidensbase og erfaringsportefølje, der er respekteret internationalt inden for bydesign og udvikling. Gehl er blevet tildelt flere priser og anerkendelser for at gøre byer mere beboelige og bæredygtige rundt om i verden. 

  • Janet Cohen Muntz, Master of Inclusive Architecture og specialist i Universal Design, hos Christensen & Co

    Janet er specialist i inkluderende arkitektur / universelt design og tilgængelighed, med en kandidatgrad i fra Aalborg Universitet (DK). Janet er drivkraften bag Universal Design-systemet hos Christensen & Co Architects, og fokuserer på at integrere rummelighed, tilgængelighed og sociale aspekter af bæredygtighed for alle brugergrupper problemfrit i alle facetter af virksomhedens projekter.

  • Yalda Pilehchian, arkitekt og senior strategisk urban designer hos Henning Larsen, Danmark

    Yalda er en urbanist og arkitekt, der arbejder i skæringspunktet mellem urbanisme, arkitektur og samfundsvidenskab. Hun er engageret i at designe omfattende og samarbejdende byudviklingsprojekter, der prioriterer de forskellige ønsker og behov hos byens forskellige brugere og borgere som udgangspunkt.

  • Vibeke Grupe Larsen, arkitekt og ph.d.-forsker ved Danske Arkitektvirksomheder/Syddansk Universitet

    Vibeke har dyb indsigt og erfaring i proces- og projektledelse inden for udvikling, projektering og bygherrerådgivning vedrørende bæredygtigt byggeri og byudvikling fra mere end 25 år hos anerkendte arkitekt-, ingeniør- og byggevirksomheder i Danmark.