Tre finalister dyster om Dansk Landskabspris 2017

Opdateret 04.10.17 |
Af:
PRESSEMEDDELELSE

Juryen for Dansk Landskabspris har udvalgt tre projekter, der skal dyste om Dansk Landskabspris 2017: Lindevangsparken, forpladsen ved Nordvest Bibliotek og Kulturhus samt Vestre Fjordpark.

En levende bypark, en urban forplads og en multifunktionel fjordpark. Tre projekter der hver især bidrager til lokalområdet og tilfører stederne en social merværdi, der kommer borgerne til gode.

Juryen påpeger, at projekterne alle bidrage positivt til det sociale sammenhold, samtidig med at der er  tænkt LAR - lokal afledning af regnvand, ind i projekterne. Resultatet er tre finalister, der på forskellig vis adresserer bæredygtighed. Juryen ser derfor de tre projekter som ligeværdige kandidater til Dansk Landskabspris 2017, der i år bliver uddelt for ottende gang.

Prisuddeling

De tre finalister præsenteres ved et prisuddelingarrangement onsdag 25. oktober på Nationalmuseet, hvor kulturminister Mette Bock (LA) overrækker prisen og pengepræmien på 70.000 kr. til vinderprojektet.

I forlængelse af prisoverrækkelsen er der paneldebat om "Nyt liv til offentlige by- og landskabsmiljøer", hvor kulturchef for Kähler - Ane Cortzen er moderator. Debatten handler om, hvordan vi i fremtiden skal arbejde med landskabsarkitektur som en del af det offentlige rum.

Dansk Landskabspris

Dansk Landskabspris uddeles af Park og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter. Dansk Landskabspris 2017 hædrer landskabs­arkitektoniske værker eller personer, hvis projekter tjener som inspiration for den overordnede udvikling af landskabsfaget.

Finalisterne og vinderen bliver fundet af en jury, der består af:

Knud W. Ø. Larsen, KWØL Landskab - repræsentant for Danske Arkitektvirksomheder
Bo Holm-Nielsen, ZoffmannHolm Landskabsarkitekter - repræsentant for Danske Landskabsarkitekter
Steen Himmer, Gentofte Kommune, landskabsarkitekt - repræsentant for Park og Naturforvalterne
Ane Cortzen, kulturchef for Kähler - uvildig repræsentant
Laura Stamer, arkitekt og arkitekturfotograf - uvildig repræsentant.

Læs mere om prisen og om juryens begrundelse for at vælge de tre finalister