Vindertegning om krig er både abstrakt og virkelig

Opdateret 06.02.17 |
Af:
Mia Winther-Queen

Foto: El Hamdi Firas, Tunesien

Vinderen af konkurrencen Drawing of the Year 2016 fortæller om krigens konsekvenser og kollektive hukommelse på et meget højt niveau, udtaler juryen om tegningen af El Hamdi Firas fra Tunesien. 

Drawing of the Year
Tegningen af El Hamdi Firas fra Tunesien

El Hamdi Firas fra National School of Architecture and Urbanism of Tunis i Tunesien vandt førstepræmien på 5000 euro for en tegning af en krigshærget by. Med i konkurrencen var 365 arkitektstuderende fra 64 forskellige lande. 

"Vindertegningen behandler temaet om krigens konsekvenser og den kollektive hukommelse på et meget højt kunstnerisk niveau. Tegningen udforsker de digitale muligheder, men bygger på håndtegningens æstetik. Den er meget flot komponeret og fremstår både abstrakt og virkelig,” udtaler juryen. 

Eleverne skulle digitalt fortolke temaet habitation. Vinderen blev offentliggjort på Arkitektskolen Aarhus. Ifølge juryen er tegningens tema i høj grad vigtig og relevant. 

"Verdens konflikter har fyldt byer med murbrokker og ruiner, og det former virkeligheden i byer som f.eks. Aleppo. Murbrokker og ruiner skaber nye landskaber, som påvirker de individuelle og kollektive minder om tragedierne. Det er den værste type monumenter i vores tid. Hvordan arkitekturen reagerer på konflikterne, ved vi endnu ikke, men det er en opgave, som skal løses. Måske bliver genbrug arkitektens eneste værktøj til at skabe bæredygtige løsninger.”

Læs hele meddelelsen fra Arkitektskolen Aarhus her