DK-GBC er klar med certificering af bygninger i drift

Opdateret 06.02.17 |
Af:
Mia Winther-Queen

Foto: Green Building Council Denmark

Green Building Council Denmark (DK-GBC) lancerer 6. december 2016 en ny DGNB bæredygtighedsklasse. De nye bæredygtighedskriterier certificerer bygninger i drift. Den skal sætte bæredygtighed på formel og sætte fokus på potentialet i eksisterende bygninger, skriver DK-GBC i en pressemeddelelse.

Der er stor efterspørgsel på dokumenteret bæredygtighed i byggeriet. Det kan blandt andet ses ved, at der i pilotfasen for DGNB for bygninger i drift var otte meget forskellige bygherrer med, fortæller direktør i DK-GBC Mette Qvist: 

“At så mange bygherrer af forskellig karakter vælger at deltage i pilotfasen, er for os et tydeligt signal om, at efterspørgslen på dokumenteret bæredygtighed i byggeriet er i gang med et kraftigt opsving. Bygninger i drift rummer af åbenlyse årsager et kæmpe potentiale for bæredygtighed, og vi ser frem til at frigive den nye DGNB manual som open source.” 

DGNB for bygninger i drift er det femte led af kriteriesæt, der er blevet tilpasset danske forhold siden 2012. 

Ifølge Green Building Council Denmark er den øgede efterspørgsel en oplagt mulighed for at sætte mere fokus på den grønne omstilling i samfundet. Desuden vil danske virksomheder kunne udnytte den stigende efterspørgsel på dokumenteret bæredygtighed på eksportmarkeder.

Den nye DGNB manual for bygninger i drift kan frit downloades fra august 2017 på DK-GBC's hjemmeside.

Læs hele meddelelsen fra DK-GBC her.