Foto: Hosbyhus i Herning af Christoffersen Arkitekter
Hosbyhus i Herning af Jan Christoffersen fra Danske BoligArkitekter er en blandt seks renoveringer, der er nomineret til RENOVERprisen 2018.

Seks projekter nomineret til RENOVERprisen 2018

Opdateret 27.06.18 |
Af:
Pressemeddelelse

Foto: Carsten Ingemann

Modehus, pakhus og parcelhus? Boligbyggeri, betonsilo eller bondegård? De seks projekter, der skal dyste om at vinde RENOVERprisen 2018, repræsenterer hele spektret og er nu fundet blandt de 182 indstillede projekter fra hele landet.

Seks unikke renoveringer er med i slutspillet om at kunne kalde sig Danmarks bedste renoveringsprojekt anno 2018. Vinderen kåres den 6. september 2018 ved en prisfest i København.

De seks nominerede til RENOVERprisen 2018 er:

BONDEGÅRDEN I HAVREHOLM i Hornbæk af arkitektvirksomheden Monomal. Gården er blevet omdannet fra landbrugsejendom med overflødige staldlænger til moderne bolig og tilhørende erhverv. 

KORNGÅRDEN I BALLERUP af Domus arkitekter. En gennemgribende helhedsrenovering med fokus på blandt andet energi og beboersammensætning i det almene boligbyggeri. 

MULTIKULTURHUSET I SØNDERBORG af AART architects og ZENI Arkitekter. Multikulturhuset ligger nu som et arkitektonisk og kulturhistorisk bindeled mellem den nye bydel på havnen og den omkringliggende bydel, der blev etableret for over 100 år siden.

MODERNISERET HOSBYHUS I HERNING af Christoffersen Arkitekter ApS. Komplet renovering af typehus fra 1973 blandt andet med fokus på lavere energiomkostninger og sammenspillet mellem de klassiske gule mursten og moderne linjer. Projektet er indstillet sammen med Danske BoligArkitekter. 

RØMERHUS I AARHUS af E+N Arkitektur. En kompleks renovering og revitalisering af bevaringsværdig bygning fra 1885. Den nye bygning med shopping, kontor og restaurant lever samtidig op til nutidens krav om bygningsfleksibilitet, optimale indeklimaforhold og tilgængelighed. 

THE SILO I NORDHAVN af COBE. Transformation af tidligere kornsiloer til lejligheder og offentlige attraktioner med fokus på at bevare identiteten, historien og autenciteten.

Det er sjette gang, RENOVERprisen uddeles, men det er første gang, at der er to private boliger med blandt de nominerede projekter. Indstillingen af boligprojekterne er sket i samarbejde med Danske BoligArkitekter.

Det er et valgkollegie bestående af 70 udpegede medlemmer fra branchen, der får det endelige ord og skal udpege en vinder. Henover sommeren skal de stemme om, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2018 og få en check med sig hjem på 100.000 kr. Vinderen kåres ved en prisfest den 6. september.

Læs mere om alle projekterne