Foto af Thomas Muus
Rækkehuse i Slagelse af aNNeKS ApS.

Seks projekter er nomineret til Renoverprisen 2024

Dato 05.06.24 |
Af:
Klara Reetz

Foto: Thomas Muus

Renoverprisens Nomineringsudvalg har nomineret seks projekter til Renoverprisen 2024, hvoraf fem er tegnet af medlemmer af Danske Arkitektvirksomheder. Projekterne spænder bredt og omfatter både en transformeret fabrik, en renoveret parterre-etage, en omdannet lagerbygning, en tidligere lastvognsgarage, en herretøjsbutik og et renoveret arbejdsrefugium på et tidligere kloster.

Først var der 160 indstillede projekter, så blev listen kortet ned til 14 – og nu har Renoverprisens Nomineringsudvalg nomineret seks fantastiske renoveringsprojekter, som vinderen af Renoverprisen 2024 skal findes iblandt. 

De seks nominerede projekter er:

  • Hellebæk Klædefabrik af WERK
  • Valhøj Skole i Rødovre af Matters Arkitekter 
  • Hovedsæde for virksomheden Tscherning i Hedehusene af 3XN, GXN 
  • Rækkehuse i Slagelse af aNNeKS ApS  
  • Ulrik Storm i Odense af Juul Frost Arkitekter 
  • Ørslev Kloster Arbejdsrefugium af VMB Arkitekter
 

De nominerede projekter spænder bredt i både karakter og størrelse, men har det til fælles, at de er eksempler på vellykkede renoveringer, der kan inspirere til mere renovering.

Stor spændvidde i renoveringsprojekter

Hellebæk Klædefabrik forvandles til boliger og erhverv, hvor fællesskab og kulturarv smelter sammen. Projektet binder vand, skov og bygninger sammen med grønne områder og industrielle overflader, og er præcertificeret til DGNB Platin og DGNB Hjerte.

På Valhøj Skole i Rødovre er parterre-etagen renoveret for at skabe lys, bedre akustik og forbedret indeklima. Vestfacaden er fornyet med frasorteret fyrretræ, hvilket har forbedret undervisningsmiljøet markant.

Tscherninghuset i Hedehusene viser cirkulær transformation med genbrugte materialer, der skaber unik arkitektur og sætter fokus på ressourcepotentiale i gamle byggematerialer.

I Slagelse er en tidligere lastvognsgarage omdannet til rækkehuse, som demonstrerer, hvordan betonbygninger kan bidrage til byfortætning med rumlige kvaliteter, man ikke opnår ved nybyggeri.

Ulrik Storm i Odense har forvandlet en 1960'er-bygning til en moderne herretøjsbutik med transparent facade og indendørs lounge, hvilket revitaliserer bymidten og trækker kunder ind.

Ørslev Kloster Arbejdsrefugium kombinerer historisk respekt med moderne faciliteter og innovative løsninger, der bevarer stedets ånd og sikrer dets fortsatte eksistens.

Nu er det op til Renoverprisens Valgkollegium, der består af 87 fagpersoner fra byggebranchen, at fordele deres stemmer for at finde den endelige vinder, der offentliggøres den 4. september 2024.

Specialpris til mindre eller usædvanligt projekt

Ud over en vinder af hovedprisen, som findes blandt de seks nominerede projekter, uddeler Renoverprisens Nomineringsudvalg en specialpris til et af de 160 indstillede projekter. Specialprisen gives til et projekt, der fortæller en større historie i et mindre eller usædvanligt projekt. Vinderen af Specialprisen afsløres også til prisfesten den 4. september 2024.

Læs mere om de nominerede projekter her