banner for arkitekturåret

Sæt dit præg på Arkitekturåret 2023

Dato 23.02.21 |
Af:
Karen Sejr

I hele 2023 fejrer København "UNESCO World Capital of Architecture" med en række events, debatter og aktiviteter, der sætter fokus på bæredygtig og inkluderende arkitektur, byrum og byplanlægning. På vegne af Københavns Kommune inviterer Danske Arkitektvirksomheder sammen med Arkitektforeningen til online-orientering om mulighederne for involvering i arkitekturåret.

I 2023 bliver København rammen om to store begivenheder, der sætter fokus på vores fælles arkitektur, bæredygtighed og det byggede miljø:

Verdenskongressen for arkitektur UIA 2023 CPH, der afholdes i start juli 2023, hvor tusindvis af fagpersoner fra hele verden besøger København for at diskutere, hvordan arkitektur kan bidrage til at indfrie FN’s 17 verdensmål.

Herudover er København i 2023 - som er arkitekturår - udnævnt til at være arkitekturhovedstad. Det bliver derfor et begivenhedsrigt år, bestående af udstillinger, rundvisninger, debatter, talks, events og projekter i forskellige skalaer.

Som arkitekt eller arkitektvirksomhed har I mulighed for at involvere jer:

  • Som fageksperter med faglighed og specialviden.
  • Som arkitektvirksomhed kan I holde åbent for et publikum en eller flere gange i løbet af året. Publikum kan være et særligt fagpublikum, internationale kolleger, lokale nysgerrige, kunder eller andet.
  • Rundvisninger til eksisterende byggerier.
  • Kommende projekter, nye idéer.

Arkitekturåret har fået titlen "Copenhagen in Common" og er en fejring af alt det, vi har til fælles, og alt det vi kan gøre sammen.

Læs mere om Copenhagen in Common

Deltag i vores online-møde

Vi har brug for din viden og dine idéer til, hvad der skal på programmet - og hvad der skal ske op til og i løbet af 2023 for at markere København som "UNESCO-hovedstad. Derfor inviterer vi nu sammen med Københavns Kommune og Arkitektforeningen til et online-møde. Det foregår tirsdag den 23. februar kl. 15-16.30.

Program

15.00  Velkommen
ved CEO Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen

15.10  Arkitekturåret 2023 UNESCO World Capital of Architecture 2023 og arkitekturkongressen UIA 2023 CPH
ved programleder i Københavns Kommune, Kristine Munkgård Pedersen og 
direktør for UIA CPH Annette Blegvad

15.30  Copenhagen in Common – vi har København til fælles Arkitekturårets kernefortælling
ved stadsarkitekt i Københavns Kommune, Camilla van Deurs

15.50  Involvering og partnerskaber: Hvordan kan du og din organisation involvere dig i 2023?
ved programleder Københavns Kommune, Kristine Munkgård Pedersen

16.05 Spørgsmål og debat

16.20 Opsamling og næste skridt.

Hvis du ønsker at vide mere om processen og mulighederne, er du velkommen til at kontakte programleder i Københavns Kommune, Kristine Munkgård Pedersen på e-mail: eg9b@kk.dk.