Foto af nominerede projekter

Så er de nominerede til Renoverprisen 2021 fundet

Dato 30.06.21 |
Af:
Rikke Friis

Seks spændende bygninger er nomineret til Renoverprisen 2021. Blandt de nominerede er Insitu Arkitekter, Praksis Arkitekter, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Sweco Architects, Vandkunsten og Transform.

128 renoveringsprojekter fra hele Danmark var i år indstillet til Renoverprisen. Herefter blev feltet skåret ind til 18 favoritter, og nu er nomineringsudvalget endelig klar til at løfte sløret for de seks bedste projekter, der kan vinde titlen som Danmarks bedste renovering og en check på 100.000 kr.

De nominerede til Renoverprisen 2021 er:

  • Sommerhuset “Café Jorden Rundt” i Dronningmølle af Insitu Arkitekter
  • Jørgensens Hotel i Horsens af Linjen Arkitekter
  • Maltfabrikken i Ebeltoft af Praksis Arkitekter, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og VMB Arkitekter
  • Regina i Aarhus af Sweco Architects
  • Pilotprojekt Blok 4 i Gellerup, Aarhus, af Vandkunsten og Transform
  • Ørsteds Haver på Frederiksberg af Tegnestuen LOKAL

De nominerede projekter spænder bredt i både karakter og størrelse, men har det til fælles, at de er eksempler på vellykkede renoveringer, der kan inspirere til mere renovering.

Stor spændvidde

I Ebeltoft er en gammel maltfabrik fra 1861 omdannet til sprudlende kulturcenter, og i Horsens har det historiske Jørgensens Hotel fra 1744 fået en renæssance efter en omfattende renovering med øje for detaljen.

I Aarhus har Regina-bygningen fået liv til at samle byen i endnu 100 år, og transformationen af en nedslidt boligblok i Gellerup viser, hvordan renoveringer kan skabe social forandring.

I Dronningmølle har Kim Utzons ikoniske Café Jorden Rundt fået både ny funktion og adresse som sommerhus, og endelig har en facaderenovering på indre Frederiksberg skabt et vertikalt villakvarter ud af en 60’er beton-boligblok.

Nu er det op til Renoverprisens valgkollegie, der består af 70 udpegede medlemmer fra branchen, at stemme på det projekt, de mener, skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2021. Den endelige vinder kåres ved en prisfest i september og modtager en check på 100.000 kr.

Du kan læse hele artiklen om de nominerede her