Foto: Aarhus RISING Architecture Week
RISING Architecture Week 2017 bliver afholdt for anden gang i Aarhus.

RISING Architecture week 2017: Vi skal udvikle fremtidens byer og samfund i fællesskab

Opdateret 24.08.17 |
Af:
Mia Winther-Queen

Foto: The Architecture Project 

RISING Architecture Week bliver afholdt for anden gang i Aarhus 11.-15. september. RISING vil være med til at gentænke vores samfund, byer og liv, og hvordan vi med arkitektur og byggeri kan bidrage til at løse nogle af de største udfordringer i verden. 

Byer over hele verden vokser eksplosivt og prognoser viser, at to tredjedele af verdens befolkning vil bo i tætbefolkede områder inden 2050. Urbaniseringen sætter krav til nye løsninger og investeringer inden for vedvarende energi, bæredygtig byudvikling, fysisk- og digital infrastruktur og ressourcehåndtering. Det er blandt andet disse udfordringer RISING Architecture Week 2017 sætter på dagsordenen, når nationale og internationale aktører mødes til RISING Exchange Conference for i fællesskab at gentænke og adressere udfordringerne for fremtidens samfund og byer. 

"De store samfundsmæssige udfordringer åbner døren op for, at byer kan blive vækstcentre for bæredygtige løsninger. Med RISING signalerer vi et klart budskab om, at dem, der kan og tør udvikle innovative løsninger sikrer fremtidig, kommerciel vækst for branchen og samtidig bidrager til en bæredygtig samfundsudvikling og en økonomisk, inkluderende vækst," siger Carina Serritzlew, direktør for The Architecture Project, som står bag RISING biennalen. 

Bag RISING står udover The Architecture Project også en række samarbejdspartnere herunder Danske Arkitektvirksomheder, men også flere af vores medlemmer bidrager til arkitekturugen som fx CEBRA, Arkitema Architects, AART architects, FRIIS & MOLTKE, Schønherr, C.F. Møller og Schmidt Hammer Lassen architects.

Med RISING signalerer vi et klart budskab om, at dem, der kan og tør udvikle innovative løsninger sikrer fremtidig, kommerciel vækst for branchen og samtidig bidrager til en bæredygtig samfundsudvikling." Carina Serritzlew, CEO i The Architecture Project

Nye partnerskaber skal udvikle innovative løsninger

RISING Architecture Week er hovedevent inden for arkitektur på Aarhus 2017 - Europæisk kulturhovedstad. Ugen vil byde på events, udstillinger og en konference.

Konferencen hedder RISING Exchange, hvor arkitektbranchen og dens interessenter bliver samlet i to dage for at diskutere og udvikle løsninger på morgendagens samfundsudfordringer. Et af de overordnede mål er at realisere erhvervspotentialet inden for dansk arkitektur og byggeri, som kan bidrage til at løse nogle aktuelle samfundsmæssige udfordringer.

"Med konferencen ønsker vi at bringe de rigtige aktører sammen og skabe nye partnerskaber, som sammen kan udvikle innovative løsninger, der kan bruges over hele verden. Som deltager får du styrket dit professionelle netværk nationalt og internationalt og ved at deltage eksponeres din virksomhed og jeres kompetencer. Du inspirerer og bliver inspireret og flyttes både fagligt og kommercielt," siger Carina Serritslew. 

Blandt konferencens hovedtalere er blandt andre Shajay Bhooshan fra en af verdens førende arkitektvirksomheder, Zaha Hadid Architects, som skal på scenen sammen med danske Asbjørn Søndergaard, der arbejder med parametrisk design og robotteknologi. 

Sammen skal de bl.a. dele deres viden om, hvilke muligheder digitalisering af arkitekturen skaber for fremtidens bæredygtige byggeri. Blandt nogle af de andre danske oplægsholdere er også Jan Gehl,  Anders Lendager og Anne Mette Boye fra Arkitektskolen Aarhus. 

"Når vi samler 400-500 af branchens vigtigste aktører for at udveksle perspektiver og idéer omkring de vigtigste fremtidige samfundsmæssige udfordringer, føler vi os ansvarlige for, at det ikke bare bliver ved snakken. Vi har ambitioner om, at konferencens løsninger og diskussioner overføres til virkeligheden. Derfor afsluttes konferencen med et event, hvor vi sammen med deltagerne skaber RISING Charter, som skal sikre realiseringen af konferencens løsninger," siger Carina Serritzlew.

Som medlem af Danske Arkitektvirksomheder kan du få 50 % på en almindelig billet til RISING Exchange Conference. Brug rabatkoden DanskeArk, når du køber din billet. 

Du kan købe billetter til konferencen her

RISING Exchange Konference 2017