PROJEKTER TIL "BÆREDYGTIG BETON PRISEN" SØGES

Opdateret 06.02.17 |
Af:
Cathrine Filia Trakossas

Foto: Mads Krabbe

Le Mur
Le Mur i Lemvig af Hasløv & Kjærsgaard Arkitekter vandt Bæredygtig Beton Prisen i 2015.

I 2017 uddeler Dansk Beton for femte gang Bæredygtig Beton Prisen til et nyere byggeri eller anlæg, som udmærker sig æstetisk og bæredygtigt. Nu er jagten gået ind på gode og velegnede projekter, som kan indstilles til prisen.

Beton er ikke bare verdens og Danmarks mest brugte byggemateriale, men kan også bidrage med bæredygtige løsninger. Det kan handle om lavt energiforbrug, klimaløsninger når vandet stiger, eller byrum som samler borgerne. Siden 2009 er prisen blevet uddelt for at inspirere til gode og bæredygtige løsninger, som både har æstetiske, sociale og miljømæssige kvaliteter, og hvor beton spiller en central rolle.

”Ambitionen med Bæredygtig Beton Prisen er at sætte fokus på de bedste arkitektoniske løsninger med beton. At beton kan have æstetiske kvaliteter er åbenlyst, men det er lige så vigtigt, at løsningerne bidrager positivt til en bæredygtig udvikling af bygge- og anlægsbranchen, og vi lægger i dommerkomiteen vægt på alle dele af bæredygtighed, når vi nominerer bygge- og anlægsprojekter til prisen” siger Julian Weyer, formand for dommerkomiteen og partner og arkitekt hos C.F. Møller.

I 2015 vandt klimaløsningen Le Mur i Lemvig, som blev tegnet af arkitektfirmaet Hasløv og Kjærsgaard. Tidligere vindere er bl.a. Skuespilhuset på Kvæsthusbroen i København, tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, og DANVA Vandhuset af AART Architects, som alle også er en del af eksempelsamlingen "Arkitektur med merværdi".
Se hele eksempelsamlingen her

Indstillingsperiode løber frem til den 23. november. Når nomineringerne er udvalgt, er valget af vinderen overladt til alle interesserede, da der er tale om en publikumspris, hvor alle kan stemme. Prisen uddeles den 30. marts 2017.

Dommerkomiteen består af Julian Weyer som er partner hos C.F. Møller, direktør Lene Espersen fra Danske Arkitektvirksomheder, formand hos Dansk Beton Niels Søndergaard fra DK Beton, Rie Øhlenschlæger fra AplusB og Torben Möger Pedersen administrerende direktør i PensionDanmark.

For yderligere information kontakt branchedirektør Dansk Beton Thomas Uhd, thu@danskbyggeri.dk eller 22944167.

Læs mere om Bæredygtig Beton prisen, og indstil dit projekt her