PLH vinder international konkurrence i Riga

Opdateret 06.02.17 |
Af:
Karen Sejr

Visualisering: PLH Arkitekter

PLH Arkitekter er blevet udnævnt som en af to vindere i ”Rail Baltica” – en åben international arkitektkonkurrence – med en ikonisk stationsbygning der forbinder byen og styrker Rigas identitet.

Formålet med forslaget er at udvikle det centrale trafikknudepunkt omkring hovedbanegården i den lettiske hovedstad Riga og samtidig designe den nye Rail Baltica-jernbanebro over Daguna floden.

Et vartegn for byen

Omdrejningspunktet for vinderforslaget er stationsbygningen, der skaber en stærk visuel identitet i byen og styrker storbyatmosfæren. PLH Arkitekters bygning får ny betydning som vartegn for byen med et iøjnefaldende buet tag, der minder om hvælvede bregneblade – og trækker reminiscenser fra Art Nouveau-perioden.

”PLH og COWI udgør et erfarent team med mange store infrastruktur- og trafikreferencer – og derfor er vi meget begejstrede for muligheden for at arbejde med de visionære planer for Riga”. Steen Enrico Andersen, partner hos PLH og ledende arkitekt på det vindende design-forslag

Grøn storby

Et mål med designet er at opnå en mere kompakt by med klart definerede pladser og byrum, der indrammer et aktivt byliv for både indbyggere, pendlere og besøgende – og dermed styrker følelsen af Riga som en storby.  Antallet af grønne områder øges for at skabe en mere velfungerende by og tilføje sanseoplevelser og en æstetisk dimension, der styrker tilknytningen til byen. De nye grønne byrum vil udgøre et nyt kapitel i udviklingen af byen, der dog bibeholder stor respekt for den eksisterende by og dens kulturelle arv.

Læs mere om PLH Arkitekter’s vinderprojekt