Harpa Koncerthus af Henning Larsen. Foto: Henning Larsen Architects
I 2013 vandt Henning Larsen Architects sammen med Batteriið Arkitekter og Studio Olafur Eliasson prisen for deres koncerthus Harpa i Reykjavik. Det er første gang nogensinde, at en dansk arkitekt har modtaget den prestigefulde pris.

Open call: Mies van der Rohe Award 2021

Dato 19.05.20 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Foto: Lance Anderson

Mies van der Rohe-Award er Europas vigtigste arkitekturpris. Prisen uddeles hvert andet år, og i år har Danske Arkitektvirksomheder i samarbejde med Arkitektforeningen valgt at lave et OPEN CALL, hvor du kan indstille dit favoritprojekt.

Mies van der Rohe Award uddeles hvert andet år til et europæisk arkitekturværk. Projekter fra hele Europa bliver indstillet af udvalgte fagpersoner og arkitektforeninger, og sidste år dystede over 300 værker om den eftertragtede pris. I Danmark er der flere, der indstiller – heriblandt Danske Arkitektvirksomheder og Arkitektforeningen, fordi vores fælles medlemskab af den europæiske arkitektforening, ACE, giver os mulighed for sammen at foreslå fem værker til den internationale jury.

Danske Arkitektvirksomheder og Arkitektforeningen har nedsat en lille jury bestående af bestyrelsesformand for Danske Arkitektvirksomheder Katja Viltoft og Johnny Svendborg, formand for Arkitektforeningen, til at udvælge fem projekter blandt de indsendte forslag, som vi sender videre til den internationale jury.

Indstil projekt

Har du lyst til at indstille et arkitekturværk til juryen, skal du sende et billede og en kort beskrivelse til mies@arkitektforeningen.dk senest fredag den 19. juni 2020.

Værket skal være opført i perioden den 1. oktober 2018 til den 1. oktober 2020 i Danmark, men kan være tegnet af både en dansk og/eller en udenlandsk arkitekt. Det kan også være opført i udlandet, men tegnet af en dansk arkitekt.

Hvis du har spørgsmål til kriterier, indstillingsprocessen m.m. kan du kontakte Dorte Maria Vestergaard, Arkitektforeningen på dmv@arkitektforeningen.dk eller telefon: 30 85 90 06.

Tidligere vindere

I 2019 vandt Frédéric Druot Architecture, Lacaton & Vassal Architectes and Christophe Hutin Architecture prisen for deres renovering af 530 boliger i Bordeaux i Frankrig. I 2017 gik prisen til boligbyggeriet DeFlat Kleiburg i Bijlmermeer i det sydlige Amsterdam. I 2013 vandt Henning Larsen Architects i samarbejde med Batteriið Arkitekter og Studio Olafur Eliasson prisen for deres koncerthus Harpa i Reykjavik. Det er første gang nogensinde, at en dansk arkitekt har modtaget den prestigefulde pris.