Nyt værktøj til at tjekke eget samfundsansvar

Opdateret 17.05.17 |
Af:
Karen Sejr

Virksomheder i byggeriet kan nu få hjælp til at styrke deres indsats i forhold til bl.a. arbejdsmiljø, sociale klausuler samt løn og arbejdsvilkår. Områder der i stigende grad bliver konkurrenceparametre i byggebranchen.

Byggeriets parter skal i stigende grad bekymre sig om deres samfundsansvar. Det er blevet et konkurrenceparameter at have styr på fx sociale klausuler og arbejdsmiljøregler. Men det er ikke altid så nemt at overskue regler og love og tilrettelægge dagligdagen, så man lever op til sit ansvar.

Derfor lancerer Foreningen for byggeriets samfundsansvar (FBSA) et nyt værktøj, hvor det er muligt at teste sig selv med udgangspunkt i foreningens charter for samfundsansvar. Værktøjet giver en god indikation af, hvordan man performer, men også input til områder, hvor man kan forbedre sig.

Hjælp til både store og små virksomheder

Det nye testværktøj er bygget op omkring en række relevante spørgsmål til virksomhedernes handlinger og performance. Der spørges bl.a. ind til emner som leverandørkrav, miljø, løn og ansættelsesforhold samt antikorruption.

Derefter genererer systemet en samlet rapport, hvor et spindelsvævsdiagram synliggør både styrker og forbedringspotentialer. Testen findes i en lille version med 20 spørgsmål, der er målrettet mindre virksomheder, samt en større version med 48 spørgsmål til branchens store aktører.

Strategisk input

Også en af foreningens store rådgivningsvirksomheder, arkitektvirksomheden C. F. Møller, har testet sig selv. Her siger partner og arkitekt, Lone Wiggers:

”Resultatet giver stof til eftertanke og bidrager til en god intern dialog om virksomhedens strategiske udvikling. Testen kan endvidere påpege potentielle forretningsmæssige risici. På den måde er den et godt ledelsesværktøj.”

”Resultatet giver stof til eftertanke og bidrager til en god intern dialog om virksomhedens strategiske udvikling. Testen kan endvidere påpege potentielle forretningsmæssige risici. På den måde er den et godt ledelsesværktøj.” Lone Wiggers, partner, C.F. Møller

FBSA præsenterede for første gang det nye testværktøj for medlemmerne på foreningens generalforsamling tirsdag den 8. maj. Nu gøres den tilgængelig for hele branchen.

Den nye test er udarbejdet med støtte fra Boligfonden Kuben.

Find testen her