Foto af Peter Andreas Sattrup

Nykredits Fonds Hæderspris 2019 går til ... Peter Andreas Sattrup!

Opdateret 25.06.19 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Jørgen True

Arkitektur skaber værdi. Både for bygherre, samfundet og brugerne, og med vores værktøjkasse "Arkitekt - dokumentér din værdiskabelse" hjælpes arkitekterne på vej. Dét har Nykredits Fond opdaget, og tildeler vores bæredygtighedsekspert, Peter Andreas Sattrup, den særlige Hæderspris 2019.

Én af de største danske arkitekturpriser uddeles hvert år af Nykredits Fond. Udover hovedprisen, der i år går til Frank Maali og Gemma Lalanda, uddeler fonden også Motivationsprisen og Bæredygtighedsprisen.

Bæredygtighedsprisen går i år til Anders Lendager fra Lendager Group der dermed - endnu engang - anerkendes for sit særlige fokus på, at arkitektur, miljø og klima skal gå op i en højere og cirkulær enhed.

Som noget helt særligt i 2019 uddeles også en hæderspris, der tildeles Danske Arkitektvirksomheders bæredygtighedsekspert Peter Andreas Sattrup. Han får prisen for sit flotte forsknings- og formidlingsarbejde, der viser de økonomiske, sociale og miljømæssige effekter af arkitekturen, og som er resulteret i publikationen "Arkitekt - dokumenter din værdiskabelse", der er udgivet af Danske Arkitektvirksomheder.

Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder siger i forbindelse med tildelingen:

"Hædersprisen er ikke bare en anerkendelse til Peter Andreas for hans store og vedholdende arbejde med at formidle og synliggøre arkitekturens værdiskabelse. Det er i virkeligheden også en kæmpe cadeau til de arkitektvirksomheder, der allerede i dag systematisk opsamler viden og interesserer sig for den målbare effekt af deres anstrengelser."

Hos Danske Arkitektvirksomheder er vi stole og glade over overrækkelsen af Hædersprisen, og vi håber, at endnu flere arkitekter vil smøge ærmerne op, og bruge værktøjerne til at dokumentere arkitekturens værdiskabelse.

Læs mere om publikationen "Arkitekt - dokumentér din værdiskabelse"