Piktogram forsikring

Nye forsikringsbetingelser

Dato 13.01.21 |
Af:
Paul K. Jeppesen

Også i år er der sket forbedringer i forsikringsbetingelserne hos HDI. Nu er det muligt også at medforsikre enkeltmandsvirksomheder, der er ingeniørvirksomheder. De nye betingelser udsendes med policen for 2021, når man har indberettet omsætning for 2020.

En tilføjelse til HDI's forsikringsbetingelsers pkt. 2 b betyder nu, at arkitektvirksomheden kan medforsikre en ingeniørvirksomhed, hvis det er en enkeltmandsvirksomhed. Det er hensigtsmæssigt eksempelvis, hvor ingeniøren er underrådgiver og ikke selv har en dækningssum der matcher arkitektfirmaets og kravet på opgaven.

Lige som med den hidtidige model for medforsikring af tilsvarende arkitektvirksomheder skal meddækningen blot dokumenteres i en underrådgiveraftale mellem virksomhederne, og omsætningen skal oplyses, som om det er arkitektvirksomhedens egen, så der betales præmie af den.

Den nye police præciserer også, at lånte medarbejdere er meddækket, når det er aftalt mellem parterne.

De nye betingelser udsendes med policen for 2021, når din virksomhed har indberettet omsætning for 2020 på det link, alle medlemmer har modtaget tidligere. Husk at sidste frist for indberetning er torsdag den 28. januar.