Podcast logo

Ny podcastserie "Grøn Energi – Grøn Arkitektur"

Dato 06.04.23 |
Af:
Katrine Nyland Sørensen

Kan man lære at elske en solcellepark selv om den er grim? Det er et af hovedspørgsmålene i første afsnit af Danske Arkitektvirksomheders nye podcastserie Grøn Energi – Grøn Arkitektur, hvor tidligere klimakommissær Connie Hedegaard og landskabsarkitekt Rikke Juhl Gram fra Schønherr giver deres perspektiver på udfordringerne ved udrulning af den grønne energi i de danske landskaber og byer.


”Vi kommer ikke i mål med et smukt og velplanlagt Danmark med landskaber og med plads til det hele, uden at vi tør tage ordet landsplanlægning i vores mund,” siger Connie Hedegaard blandt andet. Mens Rikke Juhl Gram taler for, at vi skal planlægge ikke bare med sund fornuft, men smuk fornuft. I andet afsnit af podcastserien fortæller Københavns Kommunes stadsarkitekt, Camilla van Deurs, hvordan København af hensyn til forsyningssikkerheden ikke læne sig tilbage og lade alle de andre kommuner producere vores sol- og vindenergi.

Grøn Energi - Grøn Arkitektur er en podcastserie for Danske Arkitektvirksomheder, om hvordan vi bedst muligt udruller den grønne energi i de danske landskaber. Hvor og hvordan placerer vi solceller, vindmøller og energianlæg til glæde og gavn for alle uden at trække sorte spor i landskabet?

I podcastserien, som er blevet til på initiativ fra Torben Møbjerg og Morten Toft Jensen fra Danske Arkitektvirksomheders Fokusudvalg for Arkitektur- og Byggepolitik, kommer vi rundt på tegnestuerne. Vi kommer på besøg hos planlæggerne i kommunerne, ud i marken, vi møder borgere og energiselskaber, og vi taler med politikere og nøglepersoner, om hvordan vi skaber en grønne omstilling der skaber merværdi på alle parametre.

Lyt til podcasten her "Grøn Energi - Grøn Arkitektur"

Serien er produceret af Katrine Nyland Sørensen/Sørensen Stories