illustration new european prizes

Ny europæisk arkitekturpris hylder bæredygtighed

Dato 11.05.21 |
Af:
Karen Sejr

Arbejder din virksomhed aktivt med grøn omstilling, oplevelseskvalitet og social inklusion, for eksempel gennem cirkulær tænkning og praksis? Det kan I nu blive anerkendt for i konkurrencen om NEW EUROPEAN PRIZES. Ansøgningsfristen er mandag den 31. maj 2021.

New European Bauhaus er et initiativ fra kommissionen der bygger på ambitionen om at fremskynde grøn omstilling og bidrage til en bæredygtig og social genopretningen efter COVID-19.

Målet er at løse globale udfordringer med hjælp fra eksisterende viden, erfaring og kapacitet lige så vel som nye visioner, ideer og løsninger. I forbindelse med initiativet uddeles priser der anerkender og fejrer eksisterende præstationer, eller støtter den yngre generation til yderligere at udvikle nye koncepter og ideer.

New European Bauhaus priser gives i 10 forskellige kategorier, hvori der er to parallelle konkurrence-tråde: 

  • New European Bauhaus Awards for existing completed examples/projects (30.000 euro) 
  • New European Bauhaus Rising Stars for concepts or ideas submitted by young talents aged 30 or less (15.000 euro)

Hvad skal der til for at vinde?

I bedømmelsen af New European Bauhaus Awards vurderes projekterne ud fra hvorvidt de; 

  • demonstrerer hvordan kerneværdierne bæredygtighed, æstetik og social inklusion er blevet forfulgt og kombineret på en eksemplarisk måde i forhold til den specifikke kategori. (40/100 point)
  • demonstrerer resultater / virkninger af projektet i forhold til det forventede under ansøgte kategori. (20/100 point)
  • inddrager borger og vise fordelene ved involveringen. Specifik værdi tildeles kvaliteten af inddragelsen af borgere og civilsamfundet i udformningen og/eller gennemførelsen af projektet. (20/100 point)
  • er af innovativ dimension i forhold til almindelig praksis. (10/100 point)
  • har høj potentiale for overførsel til forskellige sammenhænge, baseret på klar dokumentation og kommunikation af metode og principper. (10/100 point)

Skal din virksomhed vinde en af priserne, eller har du lyst til at høre mere? Læs mere om initiativet og deltagelse i konkurrencen på NEW EUROPEAN PRIZES eller hent guide til ansøgning.

Læs mere om New European Prizes

Guide til ansøgning

Obs: Ansøgningen skal være på engelsk og deadline er mandag den 31. maj 2021.