Foto af Lars Storr-Hansen
Lars Storr-Hansen skal være ny adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder fra den 1. december 2022.

Ny direktør: Topchef med et grønt hjerte og dybe rødder i byggebranchen

Dato 10.11.22 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Maria Sattrup

Lars Storr-Hansen – tidligere administrerende direktør i Dansk Byggeri - skal være ny direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder fra den 1. december 2022. Hans fokus er og bliver grøn omstilling og at styrke arkitekternes rolle i Danmark og globalt.

PRESSEMEDDELELSE: Den erfarne topchef Lars Storr-Hansen skal være ny adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder. Her kommer han bl.a. til at stå i spidsen for implementeringen af Danske Arkitektvirksomheders strategi ”Vi former en bæredygtig fremtid”, der skal være med til at skubbe Danmark og det danske byggeri i en grønnere retning.

Lars Storr-Hansen har solid erfaring fra bl.a. Dansk Byggeri og DI og har gennem de seneste 15 år haft stor succes med at udvikle og drive forskellige branche- og arbejdsgiverorganisationer. 

Han er den helt rigtige til jobbet, fortæller bestyrelsesformand for Danske Arkitektvirksomheder Katja Viltoft:

”Lars Storr-Hansens erfaring som direktør for Dansk Byggeri og hans store netværk i hele byggebranchen og i det politiske system, er en kæmpe force for arkitektvirksomhederne og organisationen. Med Lars Storr-Hansen får vi en direktør med et grønt hjerte og dybe rødder i byggebranchen. Vi føler os meget heldige.”

Hun uddyber:

”Arkitektbranchen har længe været byggebranchens bæredygtige ildsjæle, men hvis den bæredygtige udvikling af vores byer og byggerier skal accelereres, kan det kun ske gennem tæt samarbejde på tværs af hele værdikæden. Lars Storr-Hansen er den helt rette til at stå i spidsen for dette arbejde.”

Lars Storr-Hansen, der starter den 1. december 2022, glæder sig til at komme i gang:

”Arkitekternes rolle har aldrig været mere aktuel og meningsfyldt. Kombinationen af en stærk arkitekturtradition, et socialt og samfundsmæssigt engagement, stor innovationskraft og vilje til at skabe bæredygtige løsninger er enestående.”

Lars Storr-Hansen overtager posten som administrerende direktør fra Lene Espersen og vil sammen med Danske Arkitektvirksomheders sekretariat arbejde videre med at dokumentere arkitekturens værdiskabelse, påvirke branchens rammebetingelser og skabe alliancer på tværs af byggebranchens aktører:

”Det er et stort privilegium at komme til at arbejde med denne del af byggebranchen. Arkitektvirksomhederne går forrest og har en meget stor betydning for, hvordan vi når klimamålene. Jeg glæder mig til at komme til at arbejde intensivt med den dagsorden, med værdiskabelse og være med til at få Danmark med i den rigtige retning. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at møde medlemmerne og lære dem meget bedre at kende.”

Pressefotos i høj opløsning kan downloades her

Om Lars Storr-Hansen

Lars Storr-Hansen er uddannet cand. polit. Han er 54 år og har en solid baggrund i byggeriet som adm. direktør i Dansk Byggeri i 12 år.

Han har drevet egen konsulentvirksomhed Storr-Hansen Consulting, været erhvervsudviklingsdirektør i Dansk Industri og senest Public Affairs og udviklingsdirektør hos NCC. Lars har også været pressechef/særlig rådgiver i Skatte- og Socialministeriet. Han er desuden medlem af repræsentantskabet hos Realdania, delegeret ved Østifterne og har herudover tidligere været næstformand i PensionDanmark A/S.

Lars bor i Charlottenlund nord for København sammen med sin hustru og to børn på 14 og 18 år. Fritiden går med familien, løb og træning samt at læse alt fra biografier til krimier. Frankrig og fransk kultur (herunder mad og vin) har en særlig plads i hans hjerte, hvorfor mange af familiens rejser også går til det franske - og meget ofte til Paris.

Kontaktoplysninger

Lars Storr-Hansen, kommende adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder, tlf. 41 19 33 04
Katja Viltoft, bestyrelsesformand, Danske Arkitektvirksomheder, tlf. 29 44 85 71
Karen Sejr, kommunikationschef, Danske Arkitektvirksomheder, tlf. 30 34 82 85