Fredensborg Skole Vilhelmsro af RUBOW arkitekter
Fredensborg Skole Vilhelmsro af RUBOW arkitekter. Foto: Adam Mørk

Ny bog: Find flere kvadratmeter til god læring

Opdateret 18.05.17 |
Af:
Mia Winther-Queen

Med en rådgiver ved hånden finder man faktisk ofte ledig plads i de eksisterende bygninger, lyder det fra brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder.

I en ny bog ”Kloge Kvadratmeter” bliver der peget på, at skolerne i Danmark har et stort potentiale, hvis man bliver bedre til at udnytte sine dyrebare kvadratmeter.

Chefkonsulent Peter Andreas Sattrup fra  Danske Arkitektvirksomheder, der tæller ca. 650 medlemmer, har ikke tal på gymnasieområdet, men mener generelt, at det altid er en god ide at få kortlagt sine kvadratmeter:

"Det viser sig, at man tit kan optimere på de kvadratmeter, man har, når man kortlægger dem. Hvis man har en rådgiver med sig til at kigge på organisationen og de fysiske rammer, så viser der sig ofte et potentiale."

Bogen "Kloge Kvadratmeter" er udkommet 15. maj 2017 på forlaget Praxis. Bogen er skrevet af tidligere undervisningsminister Christine Antorini (S) og direktør Gitte Andersen fra konsulentvirksomheden SIGNAL. 

Til bogen hører et digitalt værktøj, som skal hjælpe skolerne til selv at kortlægge deres ressourcer. Danske Gymnasier er netværkspartner på bogen. Der bliver holdt fire gå-hjem-møder med forfatterne forskellige steder i landet.

Læs mere