Katja Viltoft, arkitekt og partner hos JJW Arkitekter er valt til ny bestyrelsesformand i Danske Arkitektvirksomheder.
Katja Viltoft, arkitekt og partner hos JJW ARKITEKTER er valgt til ny bestyrelsesformand i Danske Arkitektvirksomheder.

Ny bestyrelsesformand

Opdateret 19.04.18 |
Af:
Karen Sejr

Foto: Laura Stamer

Katja Viltoft, arkitekt og partner hos JJW ARKITEKTER, er valgt til ny formand for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. Med hende ved roret får branchen, i følge direktør Lene Espersen, en ukuelig optimist, en arkitekt og forretningskvinde der brænder for at skabe bedre vilkår for arkitektvirksomhederne.

”Jeg er både glad og beæret over, at Danske Arkitektvirksomheders medlemmer har valgt mig som formand. Arkitektvirksomhederne spiller en afgørende rolle i forhold til at løse mange af de udfordringer vi står overfor som samfund. Der er i dén grad brug for at få sat fokus på at tænkte langsigtet i byggeriet. Vi skal synliggøre den værdiskabelse som god arkitektur kan generere både miljømæssigt, økonomisk og socialt.”

Sådan siger Katja Viltoft, der ved Danske Arkitektvirksomheders ordinære generalforsamling torsdag den 19. april 2018 er blevet valgt til posten som bestyrelsesformand. Hun overtager hvervet fra Kolja Nielsen, CEBRA, der har været formand siden 2014.

"Jeg er både glad og beæret over, at Danske Arkitektvirksomheders medlemmer har valgt mig som formand. Arkitektvirksomhederne spiller en afgørende rolle i forhold til at løse mange af de udfordringer vi står overfor som samfund." Katja Viltoft, formand Danske Arkitektvirksomheder

En ukuelig optimist

Som bestyrelsesformand i Danske Arkitektvirksomheder kommer hun til at arbejde aktivt for at synliggøre arkitekterhvervet og skabe de bedste rammer for at drive arkitektvirksomhed i Danmark. Det skal hun gøre i tæt samarbejde med den øvrige bestyrelse og brancheorganisationens direktør Lene Espersen. Om den nye bestyrelsesformand siger Lene Espersen:

”Med Katja Viltoft i formandsstolen får vi en ukuelig optimist, en arkitekt og forretningskvinde der brænder for at skabe bedre vilkår for arkitektvirksomhederne – og som finder løsninger via dialog og samarbejde. Det er et stort plus for en branche, hvor vi selvfølgelig har behov for at tale vores egen sag, men hvor vi ofte står stærkest, når vi indgår alliancer og samarbejder med byggeriets øvrige aktører.”

Voksende opgave-kompleksitet kræver styrket samarbejde

Katja Viltoft har ud over sin arkitektuddannelse, en uddannelse i ledelse af kreative virksomheder som hun kan bruge til fulde i en branche, hvor også opgave-kompleksiteten er stærkt stigende – og som i dén grad kræver samarbejde. Om dét siger Katja Viltoft:

”Det er en kæmpe udfordring – ikke bare for os arkitekter – når alle processer bliver mere komplekse. Det kræver noget af alle de parter der er i spil i et projekt. Derfor er der, som aldrig før, behov for at styrke samarbejdet og tilliden i branchen. For ingen af os kan løse opgaverne alene.”

Naturen trækker i fritiden

Katja Viltoft er opvokset i Aalborg og uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus i 1994. Hun er partner og kreativ direktør hos arkitektvirksomheden JJW ARKITEKTER på Frederiksberg og bestrider desuden en række andre tillidshverv bl.a. som censor på arkitektskolerne og som fagdommer i arkitektkonkurrencer.

Privat er Katja Viltoft gerne i gang i køkkenet eller med en pensel. Hvis hun da ikke ligger begravet i en god bog. Med en travl hverdag i arkitektfaget, foretrækker hun i fritiden at komme langt væk, ud at gå i bjerge, ligge i telt eller rejse til fjerne steder med rygsæk. Kort sagt – ud i det blå sammen med familien der består af ægtefællen Flemming Overgaard, partner i arkitektvirksomheden Keingart og tre store børn på 21 og 18 og 15 år.